Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztaleves csicseriborsóval

Káposztaleves csicseriborsóval
Káposztaleves csicseriborsóval
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Váncsa István tehet az egészről. Lakoma című szakácskönyvében van egy ilyen olasz recept. Mivel cukorbeteg is vagyok, ezért vadászok az alacsony szénhidráttartalmú kajákra, és ez az. De nagyon. Számtalan változatban készíthető, ez most egy tartalmas, sűrű leves, hús nélkül, szóval ez a vegán változat.

A csicseriborsóval prímán lehet sűríteni, és nem kell a hagyományos rántással foglalkozni. A csicseri meleg, diós íze pedig jól passzol a káposztához. Persze ha leturmixoljuk az összes csicserit, és kevesebb vizet adunk hozzá, akkor nem levesünk, hanem príma főzelékünk lesz.

Amúgy pedig olyan zöldséggel készítitek, ami éppen van otthon, különös tekintettel arra, hogy mostanában komolyabb petrezselyemgyökér vásárláshoz már jelzáloghitelt kell felvenni…

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Annak, aki szereti, ha teli van a tányérja zöldségekkel. Masszív leves.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kókuszzsíron megdinszteljük a kockázott hagymát, a felkarikázott petrezselyemgyökeret, répát meg a felkockázott zellergumót. Sózzuk és fűszerezzük.
  2. Felöntjük a zöldség alaplével és vízzel, beletesszük a kicsire vágott zellerszárat. Főzzük 10 percig.
  3. Beletesszük az apróra vágott káposztát, és főzzük még 30 percet, vagy amíg megpuhul.
  4. A csicserikonzerv levét és a konzerv csicseri felét botmixerrel pépesre dolgozzuk. A maradék csicserit, a konzerv levét, a paprikakrémet és a krémesített csicserit bekeverjük a levesbe, és még egyet forralunk rajta. Kóstoljuk, ha kell, utánfűszerezzük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 81
össznézettség: 921
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mikibácsi

Mióta szakács: 2016.04.29.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldségleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

260
kókuszzsír 60 g
vöröshagyma 250 g
petrezselyem 80 g
sárgarépa 220 g
zeller 250 g
zöldség alaplé 5 dl
25 g
fekete bors 2 g
római kömény 1 g
káposzta 600 g
paprikakrém 25 g
csicseriborsó konzerv 800 g