Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eclair házilag

Eclair házilag
Eclair házilag
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem túl bonyolult, és mindenki kedvence.

hozzávalók / 12 adag

tészta

krém

csokibevonat

Szólj hozzá!

elkészítés

A krém elkészítése

  1. 4 db tojássárgájához hozzáadunk 70 g cukrot és a vaníliaaromát, valamint a kukoricakeményítőt.
  2. Hozzáöntjük a 480 ml tejet, majd folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg a pudingszerű állapotot elérjük.
  3. Belerakjuk 15 g vajat, és simára keverjük.
  4. Tegyük félre hűlni.

A tészta elkészítése

  1. 100 ml tejet ugyanannyi vízzel, csipet sóval és a 2 evőkanál cukorral feltesszük melegedni.
  2. Adjuk hozza a 80 g vajat, és forrásig főzzük.
  3. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a lisztet. Egy viszonylag kemény masszát kapunk.
  4. Tegyük vissza a tűzre körülbelül még egy percig, és folyamatosan forgassuk fakanállal az edényben.
  5. Rakjuk át a masszát egy hőálló tálba, és a tojásokat egyesével keverjük hozzá.
  6. Mikor teljesen kikevertük a tésztát, kihűlt állapotban szedjük át egy formázó zacskóba, és ha lehet, használjunk recés formázó véget hozzá.
  7. Tegyünk sütőpapírt a tepsibe, és melegítsük fel a sütőt 175 C-ra.
  8. 5-6 cm-es, egyenes csíkokat nyomjunk ki, hagyjunk köztük kb. 2 cm-es távolságot a tepsin.
  9. Tegyük be a sütőbe, és 10 perc után nyissuk ki résnyire az ajtaját. Egy fakanállal is ki lehet támasztani.
  10. Még süssük kb. 20-30 percig. Néha ellenőrizzük, hogy aranybarnára sült-e már.
  11. Vegyük ki a sütőből, és egy hurkapálcikával szúrjunk bele a végébe, hogy kiengedjük a gőzt.
  12. Hagyjuk kihűlni, majd egy kb. fél cm átmerőjű formázó heggyel fúrjunk 2-3 lyukat a sütik aljába. Itt fogjuk benyomni a krémet.

Töltés

  1. A már kihűlt vaníliakrémet szedjük át egy nyomózsákba közepes heggyel a végen.
  2. A sütemények alján levő lyukakba töltsük be a krémet.
  3. Ha túlment, csak egy tompább késsel szedjük le a többletet.

A csokibevonat elkészítése

  1. A tejszínt mikróba vagy tűzön éppen csak felforraljuk.
  2. Egy hőálló edénybe ráöntjük a csokira.
  3. Hagyjuk állni kb. 1 percet.
  4. Keverjük csomómentesre.
  5. Mártsuk bele a tetejét egyesével a süteményeknek, és tegyük rá egy tálcára.
  6. Rakjuk be a hűtőbe kb. fél órára, amíg a csokoládé lehűl.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 395
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Juditsindania

Mióta szakács: 2018.01.10.
6 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vaníliakrémes eclair

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

316
finomliszt 125 g
tej 100 ml
víz 100 ml
cukor 2 ek
1 csipet
vaj 80 g
tojás 4 db
tej 480 ml
vaníliaaroma 2 teáskanál
tojássárgája 4 db
cukor 70 g
kukoricakeményítő 40 g
vaj 15 g
étcsokoládé 200 g
főzőtejszín 155 ml