r
Nosalty Logó

Eclair házilag

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Juditsindania
Eclair házilag
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A krém elkészítése

A tészta elkészítése

Töltés

A csokibevonat elkészítése

Összesen 316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A krém elkészítése

A tészta elkészítése

Töltés

A csokibevonat elkészítése

Összesen 3792 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A krém elkészítése

A tészta elkészítése

Töltés

A csokibevonat elkészítése

Összesen 223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    209.9 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3948 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.4 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    1285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1391 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1934 micro
Összesen 3792 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A krém elkészítése

A tészta elkészítése

Töltés

A csokibevonat elkészítése

Elkészítés

A krém elkészítése

  1. 4 db tojássárgájához hozzáadunk 70 g cukrot és a vaníliaaromát, valamint a kukoricakeményítőt.
  2. Hozzáöntjük a 480 ml tejet, majd folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg a pudingszerű állapotot elérjük.
  3. Belerakjuk 15 g vajat, és simára keverjük.
  4. Tegyük félre hűlni.

A tészta elkészítése

  1. 100 ml tejet ugyanannyi vízzel, csipet sóval és a 2 evőkanál cukorral feltesszük melegedni.
  2. Adjuk hozza a 80 g vajat, és forrásig főzzük.
  3. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a lisztet. Egy viszonylag kemény masszát kapunk.
  4. Tegyük vissza a tűzre körülbelül még egy percig, és folyamatosan forgassuk fakanállal az edényben.
  5. Rakjuk át a masszát egy hőálló tálba, és a tojásokat egyesével keverjük hozzá.
  6. Mikor teljesen kikevertük a tésztát, kihűlt állapotban szedjük át egy formázó zacskóba, és ha lehet, használjunk recés formázó véget hozzá.
  7. Tegyünk sütőpapírt a tepsibe, és melegítsük fel a sütőt 175 C-ra.
  8. 5-6 cm-es, egyenes csíkokat nyomjunk ki, hagyjunk köztük kb. 2 cm-es távolságot a tepsin.
  9. Tegyük be a sütőbe, és 10 perc után nyissuk ki résnyire az ajtaját. Egy fakanállal is ki lehet támasztani.
  10. Még süssük kb. 20-30 percig. Néha ellenőrizzük, hogy aranybarnára sült-e már.
  11. Vegyük ki a sütőből, és egy hurkapálcikával szúrjunk bele a végébe, hogy kiengedjük a gőzt.
  12. Hagyjuk kihűlni, majd egy kb. fél cm átmerőjű formázó heggyel fúrjunk 2-3 lyukat a sütik aljába. Itt fogjuk benyomni a krémet.

Töltés

  1. A már kihűlt vaníliakrémet szedjük át egy nyomózsákba közepes heggyel a végen.
  2. A sütemények alján levő lyukakba töltsük be a krémet.
  3. Ha túlment, csak egy tompább késsel szedjük le a többletet.

A csokibevonat elkészítése

  1. A tejszínt mikróba vagy tűzön éppen csak felforraljuk.
  2. Egy hőálló edénybe ráöntjük a csokira.
  3. Hagyjuk állni kb. 1 percet.
  4. Keverjük csomómentesre.
  5. Mártsuk bele a tetejét egyesével a süteményeknek, és tegyük rá egy tálcára.
  6. Rakjuk be a hűtőbe kb. fél órára, amíg a csokoládé lehűl.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1923
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eclair házilag
Juditsindania 6 recept

Nem túl bonyolult, és mindenki kedvence.

Hozzávalók

A krém elkészítése

A tészta elkészítése

Töltés

A csokibevonat elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...