r
Nosalty Logó

Kaliforniai citromos-barackos csirke kuszkuszbatyuban

Chef Petersson
Kaliforniai citromos-barackos csirke kuszkuszbatyuban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kuszkusz

Barackos csirkeragu

729
Kalória
27.8g
Fehérje
97.9g
Szénhidrát
25.7g
Zsír
271.2g
Víz
84.5g
Koleszterin
9.9g
Élelmi rost
17g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Kuszkusz

Barackos csirkeragu

Összesen 729 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Kuszkusz

Barackos csirkeragu

Összesen 2186 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Kuszkusz

Barackos csirkeragu

Összesen 150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    271.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1958 micro
Összesen 729 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1922.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1145 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    293.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    813.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    1603 micro
  • β-crypt
    377 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5874 micro
Összesen 2186 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

Kuszkusz

  1. Forraljuk fel a vizet, majd adjuk az edénybe az előkészített kuszkuszhoz, és keverjük el a fűszerekkel, majd fedjük le az edényt, és tegyük félre.
  2. Öntsük le, és tegyük félre a konzerv kukoricáról és a borsóról a levet. Tegyük fel a borsó és a kukoricaszemeket főni lassú tűzön, lábasban.
  3. Evőkanállal folyamatosan adagoljuk hozzá a félretett levüket, majd, amikor elfövi a levét, újabb evőkanállal egészítsük ki edényünket. A végeredményben egy forró, kb. 1 dl folyadékot tartalmazó, kukoricás-borsós keveréket kapunk.
  4. A lefedett kuszkuszt lazítsuk fel egy villa segítségével, majd keverjük bele a vajat, végül öntsük nyakon, és keverjük el a borsós-kukoricás mixszel, és újra fedjük le, tegyük félre.

Barackos csirkeragu

  1. A feldarabolt csirkecombfiléket kevés forró olajban pirítsuk meg közepes hőfokon. Fűszerezzük sóval és borssal.
  2. Mielőtt leégne a hús, adjuk hozzá a kockára vágott őszibarackot, amitől kevés levet fog kapni. Főzzük össze kicsit, majd fessük sárgára a kurkumával.
  3. Szedjünk egy pár kanál kuszkuszt egy alufóliára, szedjünk rá pár kanállal a húsos raguból, és ízlés szerint locsolgassuk meg citromlével.
  4. Formáljunk a megrakott alufóliából batyukat, és tegyük előmelegített sütőbe (200 C) kb. 10 percre.
  5. Borítsuk a fólia tartalmát kis tálkába, és ízlés szerint locsolgassuk még friss citromlével.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Amikor a nyár ízeit akarjuk a tányérunkra varázsolni a kaliforniai konyha könnyedségével, hogy kedveskedjünk gyomrunknak ezzel a nem megterhelő főfogással.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...