r
Nosalty Logó

A mi kuszkuszsalátánk

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
sodrofa
A mi kuszkuszsalátánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 552 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1105 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1362.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 552 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2725.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    1605 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    1146 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 1105 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    553 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is elkészítjük a salátaalapot. Mossuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra az uborkát és a paradicsomot. Pucoljuk meg a lila hagymát és vágjuk ugyanakkorára. Érdemes az olivát is kisebbekre vágni, de ki hogy szereti, maradhat egészben is.
  2. Mérjük a kuszkuszt egy hőálló edénybe és keverjük bele az olívaolajat. Az extraszűz olívaolaj nemcsak nagyszerű ízt ad, hanem segít a kuszkuszt még pergősebbre készíteni.
  3. Forraljuk fel az alaplevet. Mindig az alaplevet ízesítsük. Fontos lépés, mivel a kuszkusz magába fogja szívni az alaplevet és benne az összes ízt.
  4. Amint az alaplevünk eléri a forráspontot, azonnal öntsük a kuszkuszra és fedjük le egy fedővel, vagy még inkább frissentartó fóliával. Hagyjuk állni, amíg magába nem szívta az összes levet. Ne kapkodjunk! (Én általában várok 10-15 percet.)
  5. Szóval a trükk a pergős kuszkuszhoz... amint elkészül, lazítsuk fel óvatosan egy villával, majd terítsük egyenletesen egy lapos tepsire és tegyük a hűtőbe kb. 30 percre. Így biztosan nem lesz ragacsos, mázgás a kuszkusz.
  6. Ha teljesen lehűlt, keverjük hozzá a salátaalapot és az aprított citromfüvet, majd öntsük át egy tálba. Szórjuk meg reszelt citromhéjjal és facsarjuk rá a levét is. Végezetül morzsoljuk rá a fetát és dobjunk rá néhány levél friss citromfüvet.
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9257
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mi kuszkuszsalátánk
sodrofa 33 recept

TIPPEK ÉS JAVASLATOK: Tökéletes az a variáció is, ha grillezett zöldségeket adunk a kuszkuszhoz, vagy pl. csicseriborsót és szárított paradicsomot. Ha köretként készítjük pl. Tagine-hoz, akkor adhatunk hozzá karakteresebb fűszereket is. Szárított gyümölcsökkel is feldobhatjuk, mint pl. datolya vagy sárgabarack, a citromfű helyett pedig adhatunk hozzá mentát. Elkészíthetjük teljes kiörlésű kuszkuszból is, a folyamat és az arányok ugyanazok maradnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek