r
Nosalty Logó

Kalácskenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Kalácskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 359 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 359 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    139.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    962 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6640.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1218 mg
  • Nátrium
    4533 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    668.1 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    610.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1271 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1250 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 4306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet és 50 g lisztet egy lábosba öntünk, majd kézi habverővel simára keverünk.
  2. Közepes lángon melegíteni kezdjük, majd folyamatos keverés mellett sűrű, besamel mártás állagúra összefőzzük. Ekkor mehet hozzá a tejszín és a méz, majd addig kevergetjük, amíg a méz teljesen el nem olvad benne, ekkor le is húzhatjuk.
  3. Az egészet egy keverőtálba átöntjük, és hozzáadjuk a maradék lisztet, az élesztőt és a sót. Beleütjük a tojásokat, és robotgéppel (vagy kézzel) elkezdjük dagasztani. 5-6 perc után már szépen összeáll, ekkor 2-3 adagban hozzádagasztjuk a puha vajat is, majd addig gyúrjuk, amíg szép rugalmas nem lesz, a felülete pedig szép sima (ez újabb 5-6 perc).
  4. Kilisztezett tálban, konyharuhával vagy fóliával letakarva egy órát kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd nyolc egyenlő gombócra osztjuk, és szép kerekre formázzunk.
  6. Egy nagyobb (vagy két kisebb) gyümölcskenyér-formát kivajazunk, és beletesszük a gombócokat. Jöhet egy újabb kelesztés (kb. 40 perc), amíg a bucik szépen meg nem duzzadnak.
  7. Ezután lekenjük a tetejüket tojássárgával, majd 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 12976
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 26.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: kalács receptek húsvétra

Receptjellemzők

Én azt mondom, hogy szinte elronthatatlan, és még fonni sem kell, mégis csinos lesz a végeredmény! Kalács helyett rendszeresen ezt sütöm, mert jobban szeletelhető, és iszonyú finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...