Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kalácskenyér

Kalácskenyér
Kalácskenyér
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én azt mondom, hogy szinte elronthatatlan, és még fonni sem kell, mégis csinos lesz a végeredmény! Kalács helyett rendszeresen ezt sütöm, mert jobban szeletelhető, és iszonyú finom!

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet és 50 g lisztet egy lábosba öntünk, majd kézi habverővel simára keverünk.
  2. Közepes lángon melegíteni kezdjük, majd folyamatos keverés mellett sűrű, besamel mártás állagúra összefőzzük. Ekkor mehet hozzá a tejszín és a méz, majd addig kevergetjük, amíg a méz teljesen el nem olvad benne, ekkor le is húzhatjuk.
  3. Az egészet egy keverőtálba átöntjük, és hozzáadjuk a maradék lisztet, az élesztőt és a sót. Beleütjük a tojásokat, és robotgéppel (vagy kézzel) elkezdjük dagasztani. 5-6 perc után már szépen összeáll, ekkor 2-3 adagban hozzádagasztjuk a puha vajat is, majd addig gyúrjuk, amíg szép rugalmas nem lesz, a felülete pedig szép sima (ez újabb 5-6 perc).
  4. Kilisztezett tálban, konyharuhával vagy fóliával letakarva egy órát kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd nyolc egyenlő gombócra osztjuk, és szép kerekre formázzunk.
  6. Egy nagyobb (vagy két kisebb) gyümölcskenyér-formát kivajazunk, és beletesszük a gombócokat. Jöhet egy újabb kelesztés (kb. 40 perc), amíg a bucik szépen meg nem duzzadnak.
  7. Ezután lekenjük a tetejüket tojássárgával, majd 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 823
elküldve: 6
receptkönyvben: 133
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tangzhongos kalács

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

359
víz 250 ml
finomliszt 700 g
habtejszín 250 ml
méz 150 g
instant élesztő 0.5 tasak (7 gr)
1 ek
tojás 2 db
vaj 50 g
tojássárgája 1 db