Nosalty Logó

2in1 kalács Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
2in1 kalács Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

Az összeállításhoz

A tetejére

Összesen 651 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

Az összeállításhoz

A tetejére

Összesen 5195 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

Az összeállításhoz

A tetejére

Összesen 307 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 651 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    208.3 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    984 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5709.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1005 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    562 mg
  • Foszfor
    1904 mg
  • Nátrium
    1916 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    708.3 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    650 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    821 micro
  • Kolin:
    808 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 5195 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 307 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

Az összeállításhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A kalácstészta hozzávalóit a fenti sorrendben beletesszük a kenyérsütő gépbe, és dagasztó/kelesztő programra állítjuk. (A kelés során túlnő a tartályon, lisztezett deszkára borítsuk ki, és takarjuk le. A hiányzó kelesztési időt várjuk meg.)
  2. Ha kézzel állítjuk össze a tésztátmin. 1 órát letakarva kell keleszteni.
  3. A megkelt tésztát gyúrjuk át, és 3 egyenlő részre osszuk el.
  4. Az egyik adag tésztát tegyük tálba, és szórjuk rá a kakaót. Apródonként adagolva annyi tejjel gyúrjuk át, hogy eredeti állagú tésztánk legyen.
  5. A diót a cukorral összekeverjük, kevés tejjel csak a cukor olvadásáig összemelegítjük. Csak annyi tejet tegyünk hozzá, hogy krémszerű legyen. (Ha folyékony lett, zsemlemorzsával javíthatunk az állagán.)
  6. Egyenként kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastagra, éstéglalap alakúra.
  7. A kakaósat vékonyan megkenjük lekvárral bejgli módjára feltekerjük.
  8. A sima adagokraa diós krémet rákenjük, feltekerjük.
  9. Középre tesszük a kakaós tekercset, és összefonjuk úgy, hogy a hajtás alul legyen. A fonatunk két végét kicsit visszanyomjuk/dugjuk a tésztába.
  10. Sütőpapírral (oldalát és végeit is) kibélelt kenyérsütőformába tesszük.
  11. Lekenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben kb. 25-30 percig közepes hőfokon pirulásig sütjük.
  12. Kivesszük, melegcukros tejjel nagyon alaposan átkenjük, és további kb.10 percre visszatesszük.
  13. Sütőpapír segítségével kiemeljük egy tálcára, és hagyjuk kihűlni.
  14. Ha van kedvünk és felesleges csokink, gőz felettfelolvasztjuk, és a félig kihűlt kalácskakaós részét lekenjük vele, és hagyjuk rádermedni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 33133
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szerencsére van kenyérsütőgépem, így nincs akadálya annak, hogy ezt a nagyon finom kalácsot gyakran elkészítsem. Csak a kakaós résznél kell egy is odafigyelés, ügyesség, különben tényleg egyszerű. Langyosan és másnap is nagyon finom. Mióta rátaláltam a kimaradt tojásfehérje sem okoz már gondot, gyorsan megcsinálom az alvós habcsókot is. Így a sütő melege sem vész kárba, azt is felhasználom.:) Természetesen töltelék és kakaó nélkül is elkészíthető "sima" kalácsként.  A sütési idő kb. 10 perccel kitolódik.  A cukros tejes lekenésről ne feledkezzünk meg. Letakarva nem szárad ki.

Hozzászólások

Torma

Gyönyör? a mintája! Fincsi lehet! Mentettem, köszi! T:)

Gabys

Hali:) Tényleg finom, mi nagyon szeretjük. A csokis rész nehéz 1 picit. A tálban húzd szét a tésztát, tedd bele a kakaót és kevés tejet tegyél hozzá, ha muszáj csak a tenyeredet lisztezd, hogy könnyebb legyen az átgyúrás. Ezt a kalácsot úgy is csinálom, hogy rúdanként az általam gyártott csokikrémmel töltöm meg. Lehet variálni az alapkalácsot:) Próbáld ki. Szép hétvégét:) G

Torma

Tünci vagy! Kösz a részleteket :) Holnap pogácsa, diótorta, bográcsgulyás....olyan Neked való jókaják!!! majd gondolok Rád :) T

Gabys

Te is nyugodtan +hívhatnál:))))) kevés h csak gondolsz rám:PPP a diótortát a végére hagynám, de ebben a sorrendben jöhet:DD ne merd azt irni, h mire odaérek minden elfogy a diótorta + kiszárad:)))

Fahéj

Nagyon guszta! :)

Gabys

Köszönöm:))) és finom is, ma csokis töltelékkel ez volt a reggelink:) Szép hétvégét:) Gabi

Csiki Piroska

Csak egy gondom van, nincs kenyérsüt? gépem, de valahogy megoldom, mert nagyon guszta ez a kalács. Ha most küldesz a csodaszép kalácsodból én is küldök a rózsákból.Piroska

Gabys

Ahha:D Mégis életre kelnek azok a gyönyör? rózsák?:)))))) Bár ma reggel csokikrémeset sütöttem, de hidd el Piroska, boldogan adnék bel?le, s?t csomagolnék is a hosszú útra:) Gabi Különben, Te annyira profi vagy, nem hiszem, hogy gondot fog okozni (gép nélkül) az összeállítása.

Csiki Piroska

Dehogy vagyok profi, csak egy egyszer? háziasszony vagyok. Legalábbis amióta nyugdíjba jöttem.

Gabys

nem vitatkozom....:) akkor viszont egyszer?en nagyszer?ek a receptjeid:)

Éva-Anyóca

Gyönyör?!!! :-)) Éva-Anyóca

Gabys

Köszönöm !!!!! :))) Gabi

Marika nagyi

Tegnap megsütöttem a kalácsot a recepted szerint. Mit ne mondjak istenien sikerült. A férjem nem gy?z betelni vele. Engem is nagyon csábít, de nem sokat ehetek bel?le, vigyázni kell a súlyomra az ízületeim miatt. Id?s nagymama vagyok, de sütés -f?zés mániámról nem tudok lemondani. Még jó hogy itt vannak az unokák és mindent megesznek bármit csinálok. Üdvözöllek! Marika mama!

Gabys

Kedves Marika, köszönöm, hogy szakítottál rám egy kis id?t a visszajelzéseddel és boldogan zsebelem be a dicséretedet. Nagyon örülök, hogy ízlett. 1-2 szelet tejjel vagy kakaóval vacsira vagy reggelire -remélem - nem fog megártani a súlyodnak. Nekem is oda kell figyeljek, más okból, de ennyi "b?nözés" belefér:) Az unokákért pedig érdemes jókat és finomakat f?zni. Nagyon kellemes vasárnapot és szép hetet kívánok Neked, Gabi

Marika nagyi

Köszönöm a jó kívánságokat ! Már a menyem is evett bel?le és nagyon ízlett neki. Üdv... Marika mama..

Gabys

Akkor most már teljes sikert arattál:) Remélem a menyed is kedvet kap a sütéséhez. Bár az enyém is nagyon elégedett vele, de inkább megkér süssek már nekik. És én persze szót fogadok.....:) Üdv, Gabi

Mercedes

Ú,ez nagyon jó:)Kész büntetés így éjszakára...Nagyon megenném most.

Gabys

Kedves Merci:) Neked ez fixen egy "kisujj gyakorlat" ismerve a receptjeidet. Úgyhogy hajrá...! Kellemes hétvégét, Gabi

ewa1

Ma megsütöttem ezt a kalácsot hááát mit mondjak?.. fenomenális lett :))))) Köszönöm a receptet!

Gabys

Kedves ewa:) Korán "reggel"..:))) nagyon nagy örömet szereztél:) Nagyon örülök, hogy ízlett a kalács, "fenomális" lett:DDD. Köszönöm, hogy megírtad, nagyon szép hétvégét kívánok! :) Gabi

mese habbal

Kedves Gabys! Gep nelkul hogy kell osszekeverni a tesztat? Ugyanabban a sorrendben, mint amit leirtal? Es az elesztot fel kell futtatni? Elore is koszonom!Szep napot!

Gabys

Kedves mese-habbal:) Picit változik a sorrend. Bár ezer éve nem dagasztok kézzel, de régen így csináltam:) : Meleg, de nem forró tejben a cukrot olvaszd fel, morzsold bele az éleszt?t. Hagyd felfutni. A vajat olvaszd fel mikróban. A liszt közepébe csinálj egy kis mélyedést, tedd bele a sót, tojás sárgákat, olvasztott vajat és a felfutott éleszt?t. Kicsit kézzel kavard el. Következik az összedolgozás, dagasztás. Kellemes, rugalmas, könnyen kezelhet? tésztát kell kapjál. Innent?l az elkészítés többi részében nincs változás. Remélem tudtam segíteni abban, hogy sikerüljön a kalácsod:) Szép estét:) Gabi

cirbolya

A recept egyszer?en tökéletes! Nagyon finom lett a kalács és pont olyan mint a képen. (Kézzel gyúrtam.) Köszönöm szépen.

Kata58

ÉN most egész egyszer?en csak az alapreceptet csinálom meg, viszont tettem a tésztához 2 csomag vaníliás cukrot... remélem így is finom lesz...

Gabys

Szia Kata:) Hát mit mondjak én is nagyon remélem, hogy finom lesz:) A vaníliás cukor nem rontja el, s???????t...:)) Remélem megtudom majd, hogy sikerült.....Szép hétvégét: Gabi

Kata58

Szia Gabys! Egyszer?en fantasztikus lett így is!!!! Annyira jó az alaprecept... Neked és mindenkinek kellemes hétvégét kívánok.. bocsi nem írtam én két csomag vaníliás cukrot tettem hozzá, és mivel csak a sárgája miatt sajnáltam volna a tetejéhez feltörni még egy tojást a maradék fehérjével kentem meg és így is gyönyör? lett

Gabys

Kedves Kata:) Kis esti boldogság volt olvasni, hogy jól sikerült. Nagyon kedves vagy, hogy magírtad:) Már én én teszek a kalácsba is vaníliás cukrot, de mikor a receptet feltettem még nem. Ezért is jó, hogy megírtad, más is tudja biztosan hasznosítani az ötletedet, mert tényleg finomabb. Köszi:) Gabi

Kata58

Kedves Gabys! Imádok improvizálni....és ha nincs id?m valamit teljesen úgy végigcsinálni ahogy a recept írja, akkor megnézem mi az alap és mi az ami nélkülözhet?...és mi az ami itthon van...és gyorsabbá teszi..Így jött ez az ötlet is...Én legközelebb teszek hozzá egy ev?kanál mézet is....

Gabys

Hát igen:) Ez a rutin és a tapasztalat kedves Kata:) Szerintem sincs k?be vésett recept...

Kata58

Köszi a kedvességedet...

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

Az összeállításhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ezeket a zöldségeket és virágokat ültessük áprilisban

Ahogy beköszönt a kellemes tavaszi időjárás, úgy szaporodnak meg kinti teendőink is. Ha szabadidőnk nagy részét az udvaron szeretnénk tölteni, amint beköszönt a meleg, akkor most álljunk neki a kerti munkálatoknak, hogy később gyönyörködhessünk bimbózó virágainkban és zöldellő növényeinkben. ezeket ültessük el áprilisban.

Mucsi Blanka

„Mindig arra buzdítom az embereket, hogy az ő esküvői tortájuk...

A rögtön felismerhető, különleges színekben pompázó, szabályos mértani formájú torták mellett egy ideje izgalmas desszertválogatások is készülnek az Egy csipet torta műhelyében. Bár a tavalyi év és a járványhelyzet nem kedvezett az esküvőknek és a rendezvényeknek, az ünnepi torták és a sütisdobozok iránt most minden eddiginél nagyobb az érdeklődés. Horváth Alexandra, a tortaműhely alapítója az őszi esküvők varázsáról, az inspiráció forrásairól és a sütés terápiás hatásáról is mesélt.

Chilembu Krisztina

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.