r
Nosalty Logó

Kalácsfelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Kalácsfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 434 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1731 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 232 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 434 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    607 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1720.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    570 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.4 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 1731 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 232 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kalácsot 1 centiméteres kockákra vágjuk. Négy közepes méretű hőálló tálkát (szufléformát) vékonyan kivajazunk és egyenlően elosztjuk bennük a kalácskockákat.
  2. A tejet a tejszínnel összemelegítjük.
  3. A tojásokat a cukorral kikeverjük egy tálban, kézi habverő segítségével. Ki adagokban, folyamatosan keverve hozzáadjuk a meleg tejszínes-tejet. Belereszeljük a citromhéjat.
  4. A meleg masszát a tálkákba öntjük. Tíz percig állni hagyjuk, hogy a kalács jól beszívja a folyadékot.
  5. A lekvárból kis halmokat teszünk a tálkák tetejére, rámorzsolunk egy kevés vajat és mehet is a 175 fokra előmelegített sütőbe (légkeverésen) kb. 35 percre.
  6. Forrón tálaljuk.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 490
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 160
  • Össznézettség: 108189
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kedvelem a recycling-típusú ételeket. Egyrészt, mert nem dobnék ki semmit jó szívvel, másrészt, mert teljesen más oldalát mutatják meg egy-egy alapanyagnak. Ezt a sárgabarack lekváros felfújtat is a kényszer szülte: a már nem túl friss kaláccsal kellett kezdeni valamit. Tetszés szerint friss gyümölccsel, vagy más lekvárral is próbálkozhatunk. (Stahl J.-féle recept, kisebb módosításokkal.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek