Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás kenyérpuding

Karamellás kenyérpuding
Karamellás kenyérpuding
55 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamelyik nap brióst sütöttem, de lassan fogyott, és az étel pazarlása nem az erősségem. Még régebben Nigella Lawsont láttam kenyérpudingot készíteni (ő croissant-nal sütötte), és eszméletlenül finomnak nézett ki. Mindenféle elfogultság nélkül: az is lett.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Kaláccsal, croissant-nal is készíthetjük. A tetejét sütés előtt megszórhatjuk cukorral.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A briósokat egy tűzálló edénybe tépkedjük. Hagyjuk szikkadni.
  2. A cukrot a vízzel egy lábasba öntjük, karamellizáljuk. (Ha kell, csak a fülénél fogva kevergetjük.)
  3. Amikor a cukor bebarnult, hozzáöntjük a tejet és a csipet sót. Most már fakanállal kell kevernünk, amíg a cukor fel nem olvad a tejben.
  4. A tojásokat temperáljuk: folyamatosan kevergetve, apránként öntjük hozzá a karamellás tejet, majd az egészet visszaöntjük a lábasba. Pár percig lassú tűzön főzzük, hozzáadjuk a vajat. Nem kell besűrűsödnie.
  5. A briósokat nyakon öntjük vele, 180 fokon 25-30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 480
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

K.Laura

Mióta szakács: 2011.11.22.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kenyérpuding, kenyérpuding karamellásan, karamellás kenyérpuding briósból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Holdacska
Holdacska Mon, 2013-08-26 08:28

Köszi, h közzétetted! Régen láttam a műsort, de emlékeztem, hogyan s miképpen kell készíteni!

1339
kalács 30 dkg
cukor 25 dkg
víz 3 ek
tej 2 dl
tojás 2 db
vaj 5 dkg
1 csipet