r
Nosalty Logó

Karamellás kenyérpuding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
K.Laura
Karamellás kenyérpuding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1339 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2678 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.9 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 1339 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    88.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2182.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    930 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.8 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    505 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 2678 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A briósokat egy tűzálló edénybe tépkedjük. Hagyjuk szikkadni.
  2. A cukrot a vízzel egy lábasba öntjük, karamellizáljuk. (Ha kell, csak a fülénél fogva kevergetjük.)
  3. Amikor a cukor bebarnult, hozzáöntjük a tejet és a csipet sót. Most már fakanállal kell kevernünk, amíg a cukor fel nem olvad a tejben.
  4. A tojásokat temperáljuk: folyamatosan kevergetve, apránként öntjük hozzá a karamellás tejet, majd az egészet visszaöntjük a lábasba. Pár percig lassú tűzön főzzük, hozzáadjuk a vajat. Nem kell besűrűsödnie.
  5. A briósokat nyakon öntjük vele, 180 fokon 25-30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4143
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 26.

Ajánló

Kaláccsal, croissant-nal is készíthetjük. A tetejét sütés előtt megszórhatjuk cukorral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
K.Laura 9 recept

Valamelyik nap brióst sütöttem, de lassan fogyott, és az étel pazarlása nem az erősségem. Még régebben Nigella Lawsont láttam kenyérpudingot készíteni (ő croissant-nal sütötte), és eszméletlenül finomnak nézett ki. Mindenféle elfogultság nélkül: az is lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!