Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes kalácsfelfújt sárgabaracklekvárral

Tejszínes kalácsfelfújt sárgabaracklekvárral
Tejszínes kalácsfelfújt sárgabaracklekvárral
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és gyors, ám isteni fogás, ha pedig csíkos kalácsból készítjük, még izgalmasabban fog kinézni a végeredmény.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kalácsot felszeleteljük, majd felkockázzuk.
  2. Egy nagy keverőtálban kézi habverővel összekeverjük a tojásokat, a cukrot, a vajat, a tejszínt és a tejet.
  3. A tojásos keverékhez adjuk a kalácsot, átforgatjuk, majd hagyjuk, hadd szívja meg magát.
  4. Egy hőálló tálat kivajazunk, majd belekanalazzuk a létől megduzzadt kalácsdarabokat. A tetejére kanalazzuk a sárgabaracklekvárt, majd 180°C-ra előmelegített sütőbe dugjuk, és 25-30 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 152
össznézettség: 11 119
elküldve: 2
receptkönyvben: 69
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
946 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

barackos kalácsfelfújt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

422
kalács 35 dkg
tojás 4 db
cukor 60 g
vaj 80 g
habtejszín 1.5 dl
tej 5 dl
sárgabaracklekvár 100 g