r
Nosalty Logó

Tejszínes kalácsfelfújt sárgabaracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Tejszínes kalácsfelfújt sárgabaracklekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3364 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 422 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    180.3 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3680.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1123 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    842 mg
  • Nátrium
    1415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.1 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1293 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1275 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 3364 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kalácsot felszeleteljük, majd felkockázzuk.
  2. Egy nagy keverőtálban kézi habverővel összekeverjük a tojásokat, a cukrot, a vajat, a tejszínt és a tejet.
  3. A tojásos keverékhez adjuk a kalácsot, átforgatjuk, majd hagyjuk, hadd szívja meg magát.
  4. Egy hőálló tálat kivajazunk, majd belekanalazzuk a létől megduzzadt kalácsdarabokat. A tetejére kanalazzuk a sárgabaracklekvárt, majd 180°C-ra előmelegített sütőbe dugjuk, és 25-30 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 256
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 185
  • Össznézettség: 57247
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű és gyors, ám isteni fogás, ha pedig csíkos kalácsból készítjük, még izgalmasabban fog kinézni a végeredmény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek