r
Nosalty Logó

Kalács-szív

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Atkáriné Terike
Kalács-szív
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1019 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4078 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 297 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1340.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    748 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1019 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    95.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    992 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5360.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    306 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    2994 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    682.3 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    543 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    803 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1035 micro
Összesen 4078 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk.
  2. Ha kész, a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Nem túl lágy tésztát készítünk.
  3. Melegen kelesztjük legalább 20-30 percig,ha megkelt, formázzuk.
  4. Formázás:
  5. Szív alakú formába tesszük. A formába alul teszünk egy simára nyújtott kb. 2 mm-es tésztát.
  6. Majd készítünk 25 dúcot, és körberakjuk a szív-alak belső szélét.
  7. Egy hosszúra sodort rudat szív alakban mellérakjuk a dúcoknak.
  8. A közepébe ismét dúcok kerülnek. Kis rudakat sodrunk, és dúcokat készítünk, kb. 25 db-ot.
  9. Tetejére tojást kenünk.
  10. A szív alakútepsiben legalább 30-35 percig kelesztjük.
  11. Forró sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9388
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 07.

Ajánló

Sütés után még forrón meg lehet kenni cukros vízzel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kalács-szív
Atkáriné Terike 17 recept

Egy baja van: senki nem akarja megkezdeni! Mindenki a kreativitása szerint formázhatja. A siker nem marad el. Szép is, finom is. Ebből a mennyiségből lesz egy szív és még egy pár darab fonottas vagy dúc.   

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...