r
Nosalty Logó

Kalács-szív

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Atkáriné Terike
Kalács-szív
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1019 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4078 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 297 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1340.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    748 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1019 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    95.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    992 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5360.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    306 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    2994 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    682.3 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    543 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    803 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1035 micro
Összesen 4078 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 297 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk.
  2. Ha kész, a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Nem túl lágy tésztát készítünk.
  3. Melegen kelesztjük legalább 20-30 percig,ha megkelt, formázzuk.
  4. Formázás:
  5. Szív alakú formába tesszük. A formába alul teszünk egy simára nyújtott kb. 2 mm-es tésztát.
  6. Majd készítünk 25 dúcot, és körberakjuk a szív-alak belső szélét.
  7. Egy hosszúra sodort rudat szív alakban mellérakjuk a dúcoknak.
  8. A közepébe ismét dúcok kerülnek. Kis rudakat sodrunk, és dúcokat készítünk, kb. 25 db-ot.
  9. Tetejére tojást kenünk.
  10. A szív alakútepsiben legalább 30-35 percig kelesztjük.
  11. Forró sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9223
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 07.

Ajánló

Sütés után még forrón meg lehet kenni cukros vízzel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kalács-szív
Atkáriné Terike 17 recept

Egy baja van: senki nem akarja megkezdeni! Mindenki a kreativitása szerint formázhatja. A siker nem marad el. Szép is, finom is. Ebből a mennyiségből lesz egy szív és még egy pár darab fonottas vagy dúc.   

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Terike,Terike!Még a motort sem tudtuk "feldolgozni",máris itt a legújabb remekm?ved!Csodálatos,már mentem is!Bár ez a "dúckészítés" nekem nem egészen világos,de majd megpróbálok a képen láthatóhoz hasonlót fabrikálni.A blogod is szuper,azért a fiadnak volt kit?l örökölnie a kézügyességét,gratulálok az alkotásaihoz és a díjakhoz!Üdv.:Éva

Törölt felhasználó

Kedves Terike! Nekem is megtetszet ez a kalács szív. el tudnád küldeni a rajzát. Elöre is köszönöm. címem: ujjgabika @citromail.com

Törölt felhasználó

Elnézest a hibáért, javítom már is. Címem: ujjgabika@citromail.hu

Atkáriné Terike

Kedves Gabriella! Rajzot nem tudok küldeni,mert nincs. Leírom hogyan csináltam. Szív alakú formába tettem bele. Körbe apró dúcokat,azon belül sodort rudat,majd a közepébe ismét apró dúcokat raktam. Nem kell közel tenni a dúcokat egymáshoz mert a kelés közben összedagadnak. Mindenképpen próbáld ki mert nem bonyolult! Írj ha segítségre van szükséged! Szívesen segítek! Üdvözlettel:Terike

Petra Lászlóné

Terike drága! Megismertem a kalácsszivet és megnéztem a beküld?jét. Gratulálok!!!!!!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek