r
Nosalty Logó

Csavart sajtos bagett Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Csavart sajtos bagett Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 668 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2670 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 304 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1289 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    821 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 668 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    133.8 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5155.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    845 mg
  • Nátrium
    3284 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 2670 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 304 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A fenti sorrendben beletesszük a kenyérsütőgépbe a hozzávalókat, és kelesztő/dagasztó programra állítjuk.
  2. Aki kézzel csinálja: egy tálba öntsük és keverjük ela vizet, mézet és az élesztőt, 5-10 percig hagyjuk pihenni. Ha felfutott, keverjük bele a sót, és apródonként a lisztet. Akkor jóa tészta, ha elválik az edény oldalától, bár kicsit ragadós lesz, de ha az ujjunkkal benyomjuk, nem ragad az ujjunkhoz a tészta. Vékonyan olajozzunk ki egy edényt, tegyük bele a tésztát, és letakarva kb. 1 órát hagyjuk kelni.
  3. Ha letelt az 1 óra, pici liszttel gyúrjuk át, felezzük meg a tésztát, sodorjuk ki bagett formára, és csavarjuk meg többször a tésztát, így szebb lesz, nem fog összeugrani, megtartja a hosszát /sose hittem volna, hogy ez a titka:)/. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
  4. Takarjuk le, és fél órát még hagyjuk kelni. Kenyérsütőgéppel való készítésnél nem kell ezt a + fél óra kelesztést megvárni!
  5. A megkelt bagetteket alaposan előmelegített sűtőbe tesszük, addig sütjük, mígpirulni nem kezd. (kb. 20-30 perc)
  6. Amíg sül, a vajat összekeverjük az ízesítőkkel.(a fokhagymát nyomjuk bele)
  7. A színesedő bagetteket kivesszük a sütőből, a fűszeres vajatteljesen felolvasztjuk, és a bagetteketmindenhol alaposan lekenjük.
  8. Visszatesszük sülni kb. 7-10 percre. Ha letelt az idő, vegyük ki, hagyjuk kb. 15 percet hűlni.
  9. Éles késsel ferdén vagdossuk be, és ismét kenjük át a vajjal, most már a résekbe is bőségesen kenve. Az összes vajat használjuk fel, ha kicsit megdermedne, olvasszuk fel, hogy folyós legyen.
  10. A résekbe tegyük bele a sajtot(jó sokat), és csak addig tegyük vissza a sütőbe, míg a sajt megolvad (kb. 5 perc).
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2863
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 19.

Ajánló

Bazsalikom helyett tehetünk a vajba pl: petrezselymet, kakukkfűvet, snidlinget. De ízlésünknek megfelelően keverhetjük is a fűszereket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meglátni, és eldönteni, hogy megcsinálom 1 pillanat műve volt. Az NL Cafe oldalán találtam. A végeredmény? Fantasztikusan finom!  Én kenyérsütőgépben készítettem, de leírtam mindkét variációt. A sütési idő a receptben 175 fok, de a saját sütőmet ismerve 200 fokon sütöttem, és kicsit hosszabb sütési idővel. A leírásban a receptben lévő időket adtam meg. Akinek van bagett sütője, egyszerű dolga van. Nekem sajna nincs, így kenyérsütő formában sütöttem meg úgy, hogy a sütőpapírt a két bagett közé felhúztam. A költséget pontosan nem tudom, csak saccoltam, mert minden volt itthon. A család étvágyától függően 2-4 adag.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek