r
Nosalty Logó

Kaktusz jégkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Kaktusz jégkrém
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

gyümölcsjégkrém

"kaktuszbevonat" (elhagyható)

Összesen 127 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

gyümölcsjégkrém

"kaktuszbevonat" (elhagyható)

Összesen 1543 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

gyümölcsjégkrém

"kaktuszbevonat" (elhagyható)

Összesen 72 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 127 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1467.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.9 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1168 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    676 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    328 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 1543 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 72 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

gyümölcsjégkrém

"kaktuszbevonat" (elhagyható)

Elkészítés

gyümölcsjégkrém

  1. A citromokat és a narancsot kifacsarjuk és átszűrjük, hogy mag véletlenül se legyen benne. Hozzáadjuk az agavészirupot és a vizet és alaposan összekeverjük.
  2. A kiwit megpucoljuk, feldaraboljuk és késes aprítóba tesszük. Hozzáadunk kb. 1-1,5 decit a citruslevünkből, leturmixoljuk, majd átszűrjük.
  3. A jégkrémesformákat a harmadukig töltjük a kiwilével, majd fagyasztóba tesszük 1-1.5 órára. A lényeg, hogy megfagyjon annyira, hogy ráönthessük a következő réteget.
  4. Az epres réteggel az előzően hasonlóan járunk el, azaz az epret leturmixoljuk a citruslével, majd megtöltjük vele a jégkrémformákat a kétharmadukig. Egy órára mehetnek is a hűtőbe.
  5. Végül a formák utolsó harmadát a citruslével töltjük meg és ekkor beletesszük a fagylaltospálcákat is.
  6. Utoljára hűtőbe tesszük, ezúttal legalább 3-4 órára, hogy legyen ideje teljesen megfagyni.

"kaktuszbevonat" (elhagyható)

  1. A fehércsokoládé kétharmadát vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a maradék harmadát is.
  2. Hozzákeverünk pár csepp zöld ételfestéket és némi tejszínt is, hogy fényesebb és hígabb legyen a máz, végül beleforgatjuk a dekorcukrot.
  3. A gyümölcsjégkrémek tetejét (felső harmadát) belemártjuk a mázba, majd visszatesszük a fagyasztóba rádermedni.
  4. Mivel nem lesz olyan szép a jégkrém a mázzal bevonva, mint nélküle, ez a lépés el is hagyható, mi is inkább natúran fotóztuk le. De ha valaki szeretné a boltihoz még hasonlóbbra csinálni a házi jégkrémpálcát, akkor érdemes kipróbálnia.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 480
  • Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaktusz jégkrém
Rosanics Petra 316 recept

Ezúttal a sokunk által imádott Kaktusz jégkrém házi verzióját készítettük el. A kész jégkrémek szép színesek és annál is ízesebbek lettek, az egyes rétegek remekül átadják a citrom, az eper, illetve a kiwi ízét. A tetejére elkészíthetjük a híres bevonatot is, de persze ezt el is hagyhatjuk, ha csak egy gyors és egyszerű, hűsítő finomságra vágyunk.

Hozzávalók

gyümölcsjégkrém

"kaktuszbevonat" (elhagyható)

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek