Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes gombakrémleves

Tejszínes gombakrémleves
Tejszínes gombakrémleves
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és nagyon finom.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha kevésbé tömény és laktató verziót szeretnénk, kicsit kevesebb tejszín és több víz ajánlott.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a gombát apróra vágjuk.
  2. A hagymát üvegesre pároljuk az olajon.
  3. A gombát is rádobjuk és lefedve, kicsit megsózva azt is puhára pároljuk.
  4. Meghintjük a liszttel, ráöntjük a tejszínt és botmixerrel összeturmixoljuk.
  5. Felöntjük a vízzel, belemorzsoljuk a leveskockákat, sok-sok borssal, esetleg még egy pici sóval ízesítjük.
  6. Felforraljuk, sűrűsödésig főzzük, tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 200 083
elküldve: 24
receptkönyvben: 1 091
elkészítve: 111/131
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombakrémleves tejszínesen

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

EvelinTekla
Evelin Tekla / EvelinTekla Tue, 2015-02-03 18:07

Szuper recept. Nalam sajnos nem volt tejszin otthon, ezert tejfollel es liszttel habartam be, plusz kis tejjel, de isteni finom volt ;)

BeneNiki
BeneNiki Fri, 2014-05-16 17:17

Kedves Durcs!

Nagyon jó a recept, egyetlen dolgot rontottam el és az a "sok-sok bors" volt, ugyanis alig tudtuk megenni, annyira csípett :D Legközelebb már tudni fogom, hogy a "sok-sok" az nekem inkább kevés :))) De tényleg finom a leves, rendszeres vendég lesz az asztalomon!

Edó-ka
Edó-ka Thu, 2012-08-02 14:11

Köszönöm szépen a receptet,nagyon finom és gyors! :)

Nunez
Nunez Fri, 2012-03-09 13:21

Nagyon jó a recept!Egyszerűen megunhatatlan!
Nem vagyok egy leveses típus,de ezt éjjel-nappal enném.
Köszönet érte!

giuditta25
Szofika / giuditta25 Thu, 2011-11-10 21:49

Kedves Durcs!
Elkészítettem. A párom-aki egyébként nem nagy gombarajongó-küldött egy sms-t miután megette: "Istencsászár volt a leves, szivem":)) Köszi a receptet!!
Üdv: Szofika

durcs
Durcsó / durcs Fri, 2011-11-11 03:12

Kedves Szofika, hát ezt nagyon jó volt olvasni, köszi :) A receptet meg nagyon szívesen, máskor is! ;)
Üdv, Durcsó

dreka
dreka Thu, 2011-06-30 19:50

Tejfölös habarással csináltam a liszttel megszórás + tejszín helyett. És már párolás közben borsoztam is. Naaagyon fincsi lett!!! :) Köszi a receptet!

fenyoagi82
fenyoagi82 Wed, 2011-04-13 16:12

Kedves Durcsó!

Köszönöm a receptet! Ma elkészítettem és isteni finom lett! Anyukám is megkóstolta és nagyon ízlett neki!

z1
z1 / z1 Wed, 2010-11-17 21:20

Igen. Ez így jó ahogy leírtad.
Erdei gombából még finomabb. Sokkal.
Csak már iszonyat az ára.

baboo21
baboo21 Wed, 2010-11-17 21:08

Ez volt az első gombakrémlevesem. Nagyon finom lett, bár leveskocka helyett Reform fűszerkeveréket használtam (nincs benne Na-glutamát, se tartósítószer). Az egyetlen baj az, hogy 3 főre lett csak elég, pedig mindenki evett volna még egy tányérral! :)
Köszi ezt a szuper kis receptet!

szszani
szszani Fri, 2010-09-17 11:08

Megcsinálom a hétvégén, kíváncsi leszek. Viszont az 1 liter vízből készített leves 6 embernek??????? Hát szerintem nálunk egy ebédnél el fog fogyni, pedig csak 3-an vagyunk. :)

vaniliassuti
vaniliassuti Wed, 2010-05-05 12:20

Szia!

Kipróbáltam, nagyon ízlett mindenkinek, köszönöm a receptet!
vaniliassuti

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-02-27 21:35

Szia!
Többször is elkészítettem már, mindig sikere volt.
Köszönöm:
lirhen

117
gomba 35 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 csapott ek
főzőtejszín 2.5 dl
leveskocka 2 db
víz 1 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint