Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaótorta túrókrémmel

Kakaótorta túrókrémmel
Kakaótorta túrókrémmel
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akciós volt a boltban a túró, apukám hozott is 18 db 25 dkg-ost, így már a héten volt túrógombóc, bécsi túrós palacsinta, körözött túró. Kerestem a neten valami túrós süteményt, és ezt találtam. Mindenkinek ízlett, mert nagyon egyszerű és könnyű sütemény.


hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A túrókrémhez

A kakaós krémhez

A díszítéshez

ajánlat

A túrókrémbe citromhéj helyett narancshéjat is reszelhetünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a langyos vizet, a liszttel elkevert sütőport, és a kakaóport. Jól összekeverjük.
  2. Tojásfehérjét pici sóval kemény habbá felverjük, és hozzákeverjük a csokis krémhez, egy kapcsos tortaformába öntjük. Sütőben megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  3. A túrót áttörjük a porcukorral, elkeverjük, belereszeljük a citrom héját és a kemény habbá vert tejszínt.
  4. A tejszínt a vaníliás cukorral, porcukorral és a kakaóporral, habfixálóval kemény habbá verjük.
  5. A tésztát vízszintesen négybe vágjuk, az alsó lapot visszatesszük a kapcsos formába és megkenjük a túrókrém felével, majd ráhelyezzük a következő lapot, megkenjük a kakaós krémmel, majd a következő tésztalap, és a túrókrém másik felét rákenjük, végül megint a piskótalap és a torta tetejét megkenjük a csokikrémmel, és a torta oldalát is bekenjük a krémmel.
  6. Tálalás előtt díszítjük csokoládéforgáccsal és kakaóporral.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 100
elküldve: 7
receptkönyvben: 408
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrótorta, kakaós túrótorta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

M. Kata
M. Kata Sun, 2012-11-18 14:22

Fantasztikus ez a torta. Már másodszor sütöttem meg. Imádom. Köszönöm. :)

doritol
doritol / doritol Fri, 2012-05-04 22:45

Egy kerdes! A piskota puha, omlos lesz? Mert sokfelet kiprobaltam mar, de sajnos a legtobb szaraz, forgacsos lett... :((

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Mon, 2012-05-07 19:35

Ez a fajta piskóta nem száraz, igaz ehhez az is szükséges, hogy a sütési időt be kell tartani! Tűpróbáig kell sütni!

anna-baba
anna-baba Tue, 2012-03-20 19:01

Egy kedves ismerős születésnapjára fogom ma megsütni. Remélem még nekem is sikerülni fog. :) A leírásod alapján egyszerű, de a piskóták folyton-folyvást kifognak rajtam... Bízom benne, hogy ezúttal másképp lesz, hisz olyan szép a tortád, olyan egyszerű, de nagyszerű... :) Ha megkóstolták, majd megírom, hogy sikerült! Anna

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Wed, 2012-03-21 08:58

Kedves Anna!

Remélem minden sikerült és ízlett az ünnepeltnek is a torta! Szerintem ez egy nagyon egyszerű recept és kezdő sütőknek is meghozza a kedvét a sütőgetéshez! Várom a beszámolót! :)
Sok sikert.
Üdv.: Adri

anna-baba
anna-baba Thu, 2012-03-22 19:46

Nagyon örült neki az ünnepelt, állítólag nagyon ízlett neki (én nem kóstoltam).
Ez volt az első piskótarecept, ami nem fogott ki rajtam! Nem esett össze, nem lett kemény, pont tökéletes lett. Köszönöm! Anna
(Nem vagyok már olyan kezdő, de nekem a piskóta VOLT a mumusom. Hála neked, már nem mumus. )

Pisztácia20
Pisztácia20 Fri, 2011-11-04 17:35

Nem hiszem, hogy a tejszínnel lett volna gond, mert a túrós krémhez is ugyanazt használtam, és ott nem produkált ilyesmit...nem értem, na mindegy, legalább ez egy jó ok, hogy újra megsüssem :))

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Mon, 2011-10-24 18:29

Kedves Pisztácia!
Sajnos nem tudom, hogy mitől vizesedet a krémed, csak arra tudok gondolni, hogy a tejszínnel lehetett valami! Vagy nem volt kellően behűtve a tejszín! A cukortól sem volna szabad vízesednie! De annak viszont örülök, hogy ízlett a torta és szerintem az a lényeg! :)
Szép estét!
Üdv.: Adri

Pisztácia20
Pisztácia20 Sun, 2011-10-16 21:59

Nagyon finom!!! Édesanyám szülinapjára sütöttem meg, és nagy sikrere volt. Egy ici-pici gondom akadt vele: a kakaós krém nekem kissé "vizes" lett, pedig én mindenből annyit raktam, mint amennyit a recept írt. Elképzelhető, hogy ez a cukortól van? Merthogy azután kezdett el "vizesedni", miután beletettem a porcukrot. Túl sok lenne bele?

942
tojás 6 db
cukor 6 ek
napraforgó olaj 1 dl
víz 12 ek
finomliszt 12 evőkanál
sütőpor 1 csomag
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 4 ek
porcukor 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 2.5 dl
habfixáló 1 csomag
tehéntúró 40 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
porcukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 4 dl
habfixáló 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
csokoládéforgács 1 ek