r
Nosalty Logó

Csokoládétorta Évi néni konyhájából

Évi néni
Csokoládétorta Évi néni konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

Az első réteghez

A második réteghez

A harmadik réteghez

A rózsához

419
Kalória
4.4g
Fehérje
49.2g
Szénhidrát
23g
Zsír
25.4g
Víz
98g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
31.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

Az első réteghez

A második réteghez

A harmadik réteghez

A rózsához

Összesen 419 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

Az első réteghez

A második réteghez

A harmadik réteghez

A rózsához

Összesen 3349 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

Az első réteghez

A második réteghez

A harmadik réteghez

A rózsához

Összesen 403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 419 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    183.9 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    784 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1738 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    825 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    393.9 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    202.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1139 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2908 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 3349 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 403 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és folpack-ba csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük hőlégkeverésre. A tésztát 2 réteg folpack között kinyújtjuk kb. 24 cm-es köralakra, és az egyiket lehúzva egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformába borítjuk úgy, hogy félig a forma oldalát is fedje a tészta. A folpack-ot lehúzzuk. Helyébe kerekre vágott ugyanakkora sütőpapírt teszünk (ha előtte összegyűrjük, könnyebben beilleszthető), a tetejére szárazbabot vagysütőgolyót teszünk nehezéknek, hogy a tészta megtartsa az alakját (vakon sütés), és 10 percre a sütőbe tesszük, majd a babot és sütőpapírt levéve róla még további öt percig sütjük. Ezt követően kivesszük, kihűtjük rácson.
  3. Az 50 g csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és a kihűlt tésztára csorgatjuk, elegyengetjük.
  4. Míg hűl, az aszalt barackokat vékonyan felszeleteljük. A kihűlt csokoládérétegre 2-3 ek baracklekvárt kenünk, erre ültetjük az aszalt barackszeleteket.
  5. Közben a rózsának szánt barackokat felkockázzuk, beáztatjuk likőrbe, majd ledaráljuk, és vékonyan elsimítva egy sütőpapíron sütőben szárítjuk 50 fokon, majd ha kezd megszilárdulni, kivesszük, lehűtjük, mint itt.
  6. A harmadik réteghez egy tálba öntjük a tejszínt, csokoládétés a vajat, és vízgőz felett felmelegítjük annyira, hogy a csokoládé elkezdjen felolvadni, ekkor levehetjük a gőz fölül.
  7. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és robotgéppel addig keverjük, míg kihűl, és lágy hab lesz belőle. Ezt is a torta tetejére kenjük, elsimítjuk.
  8. Végül kísérletet teszünk a rózsa elkészítésére.
  9. Körbe málnaszemekkel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18

Angéla barát- és kolléganőm születésnapja lesz holnap, de mivel nem találkozok vele ezen a becses napon, így most leptem meg ezzel a kis tortácskával. Sajnos nem vagyok a krémes édességek elkészítésének tudója, szépérzékem nuku, de amit összeteszek, az finom, mint a reklámban: "ronda, de finom". Hát ez is olyan. Én mindig sietek, nincs időm és tehetségem szépen simogatni a krémet, díszítésekkel bajlódni. Az nekem mindig olyan, ahogy esik, úgy puffan. Szerencsére Angéla így is nagyon örült a tortácskának. Boldog születésnapot, Angéla!

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek