Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládétorta Évi néni konyhájából

Csokoládétorta Évi néni konyhájából
Csokoládétorta Évi néni konyhájából
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Angéla barát- és kolléganőm születésnapja lesz holnap, de mivel nem találkozok vele ezen a becses napon, így most leptem meg ezzel a kis tortácskával. Sajnos nem vagyok a krémes édességek elkészítésének tudója, szépérzékem nuku, de amit összeteszek, az finom, mint a reklámban: "ronda, de finom". Hát ez is olyan. Én mindig sietek, nincs időm és tehetségem szépen simogatni a krémet, díszítésekkel bajlódni. Az nekem mindig olyan, ahogy esik, úgy puffan. Szerencsére Angéla így is nagyon örült a tortácskának. Boldog születésnapot, Angéla!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

Az első réteghez

A második réteghez

A harmadik réteghez

A rózsához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és folpack-ba csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük hőlégkeverésre. A tésztát 2 réteg folpack között kinyújtjuk kb. 24 cm-es köralakra, és az egyiket lehúzva egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformába borítjuk úgy, hogy félig a forma oldalát is fedje a tészta. A folpack-ot lehúzzuk. Helyébe kerekre vágott ugyanakkora sütőpapírt teszünk (ha előtte összegyűrjük, könnyebben beilleszthető), a tetejére szárazbabot vagy sütőgolyót teszünk nehezéknek, hogy a tészta megtartsa az alakját (vakon sütés), és 10 percre a sütőbe tesszük, majd a babot és sütőpapírt levéve róla még további öt percig sütjük. Ezt követően kivesszük, kihűtjük rácson.
  3. Az 50 g csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és a kihűlt tésztára csorgatjuk, elegyengetjük.
  4. Míg hűl, az aszalt barackokat vékonyan felszeleteljük. A kihűlt csokoládérétegre 2-3 ek baracklekvárt kenünk, erre ültetjük az aszalt barackszeleteket.
  5. Közben a rózsának szánt barackokat felkockázzuk, beáztatjuk likőrbe, majd ledaráljuk, és vékonyan elsimítva egy sütőpapíron sütőben szárítjuk 50 fokon, majd ha kezd megszilárdulni, kivesszük, lehűtjük, mint itt.
  6. A harmadik réteghez egy tálba öntjük a tejszínt, csokoládét és a vajat, és vízgőz felett felmelegítjük annyira, hogy a csokoládé elkezdjen felolvadni, ekkor levehetjük a gőz fölül.
  7. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és robotgéppel addig keverjük, míg kihűl, és lágy hab lesz belőle. Ezt is a torta tetejére kenjük, elsimítjuk.
  8. Végül kísérletet teszünk a rózsa elkészítésére.
  9. Körbe málnaszemekkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 714
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Angi csokoládétortája, krémes csokitorta, sárgabarackos tora csokoládékrémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

419
finomliszt 125 g
vaj 100 g
cukor 50 g
tojássárgája 1 db
1 csipet
étcsokoládé 50 g
aszalt sárgabarack 8 dkg
sárgabaracklekvár 3 ek
étcsokoládé 120 g
habtejszín 80 g
tojássárgája 1 db
vaj 15 g
aszalt sárgabarack 4 dkg
cointreau 2 ek
méz 1 ek
málna 3 dkg