r
Nosalty Logó

Vaníliás mézes krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Vaníliás mézes krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1560 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6229 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 280 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.7 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 1560 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.1 g

Zsír

  • Összesen
    245.2 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4366.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1239 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1332 mg
  • Nátrium
    1149 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    910.6 g
  • Cukor
    405 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1603 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1571 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 6229 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 280 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A pudingport elkeverjük a 6 dcl tejjel,liszttel a cukorral és sűrűre főzzük .
  2. A tésztához való anyagokat összedolgozzuk, és három részre osztjuk.
  3. Külön-külön kinyújtjuk, és fordított tepsin megsütjük,amit előtte megvajazunk.
  4. A tejet,pudingport és a cukrot sűrű krémmé főzzük. Még melegen,de nem forrón belekeverjük a tejfölt. Hidegen a vajjal habosra keverjük mixerrel. A lapokat megtöltjük krémmel.
  5. A csokoládét gőz fölött vajjal felolvasztjuk, és a megtöltött süteményre simítjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 31963
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 23.

Ajánló

 A krémet tejforralóban készítem,mert nem kell félni,hogy kifut,vagy leég az edényben. Egyszerre belekeverem a tejbe a pudingport és a cukrot ,úgy főzöm meg.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vaníliás mézes krémes
helena26 458 recept

Ezt a süteményt egy újságban találtam, és annyira jól nézett ki, hogy megsütöttem, de nem bántam meg.

Hozzászólások (12)

Törölt felhasználó

Ebbe most úgy beleharapnék! Jól néz ki. És biztosan finom is!

almamag

De jól néz ki! Egy kis kóstolót nem tudnál küldeni? Ebéd után desszert..... ....jól esne! :-) Legközelebb mesütöm!

helena26

Köszönöm!Szivesen adtam volna,de márcsak a kép maradt.

nikolgida

Nem akarok kekeckedni :) , de a krémbe a cukrot és lisztet mikor teszem bele? Köszi

Törölt felhasználó

Jogos a kérdés:)

helena26

Én a tejforralóban f?zöm mindíg a krémet . Tejforralóba beleöntöm a pudingporokat,a kimért cukrot és hozzáöntöm a tejet,és simára keverem,majd s?r? krémmé f?zöm. A tejfölt ebben a receptben még melegen adjuk hozzá,jól elkeverjük. A vajjal csak hidegen keverjük ki el.habver?vel jó habosra.

helena26

Köszönöm ,pótoltam a hiányosságot!

nikolgida

Köszönöm a gyors segítséget! :))

helena26

Bízom benne,hogy jól sikerült???!

Törölt felhasználó

Szia heléna! Ez a süti nagyon piszkálja a cs?römet de sajnos a sütikel sok kudarcom van,egyébként bármi más kajába bele fogok,mindíg sikerrel járok de a sütik....ezt viszont nagyon szeretném kipróbálni de a nehézségre közepes van írva.A receptet olvasva olyan könny?nek T?NIK de ezek szerint nem az.Segítenél nekem,hogy ebben a finomságban mi lehet a buktató?Melyik lépésnél legyek óvatos?Hol van a bibi?A segítséget el?re is köszönöm Üdv : tinci

helena26

Nem kell félni ett?l se, de más sütikt?l sem. F?zni jól tudsz ,ezt is meg fogod tudni sütni. A tésztához valókat össze kell gyúrni,elosztod egyenl? részre ,én jól bevajazom a tepsi megfordítt felét(vagyis ez az alját) és azon nyújtom ki a tésztát,így nincs olyan veszély,hogy elszakad a tészta. Én szintén sokáig féltem a sütést?l volt olyan is ,hogy el?ször nem sikerült,de másodszorra igen. Kérdezni akarsz csak nyugodtan,szívesen válaszolok. Azért írtam,hogy közepes,itt az összegyúrásra és a nyújtásra gondoltam. Hidd el,hogy nem nehéz! A tészta egy kicsit szétrepedne,össze lehet nyomkodni.

kathy55

Megcsináltam! Nagyon jó lett! köszi a receptet! :)

helena26

Örülök,hogy sikerült és kívánok további jó sütést! Üdvözlettel:helena26

Törölt felhasználó

Megcsináltam,de szerintem valami hiányzik a receptb?l,mert így nem lehet összegyúrni. Én tettem hozzá még egy tojást,így sikerült összegyúrni de nagyon kemény lett a tészta. A krém nagyon finom,de szerintem nagyon sok bele 20dkg cukor. Én csak 10dkg-ot tettem bele és így is elég édes lett.

helena26

Egy kevés tejföl vagy tej ,esetleg több méz ilyenkor megfelel,de nekem nem kellett hozzá semmi.Cukrot meg lehet kevesebbet,nem egyforma a szájízünk. Nekem a férjem miatt kell több cukorral sütni.? édes szájú,de nagyon! Üdvözlettel:helena

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

„Általában az egyszerű ételek híve vagyok, melyekhez a hozzávalókat a...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Júniusban Baloghné Kele Juditot ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, aki szép képeivel és újító receptjeivel gazdagítja az oldalunkat, Judit69 néven. Szia, Judit!

Nosalty

További cikkek