Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes lekváros

Mézes lekváros
Mézes lekváros
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az az igazság, hogy ez a hugom receptje, és ő is csinálta meg. Csak mivel Ő még "kamasz", a receptet is csak most kaptam meg egy év után, és úgysem tudnám rávenni, hogy csináljon magának szakács oldalt. Cukrász suliba jár, onnan a recept.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Ebből a mennyiségből nagyon sok kijön. Érdemes először a felét megcsinálni. Nagyon-nagyon finom, főleg házi szilvalekvárral, ami kicsti savanykásabb.

Ebből a tésztából csinálták a Hugomék a mézeskalácsokat is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összegyúrjuk a tésztát, 2-3mm vékonyra kinyújtjuk..
  2. Kör formára kiszaggatjuk, megtöltjük lekvárral, és félbehajtjuk.
  3. Tojásfehérjével megkenjük.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük. Figyelni kell, mert hamar megsül!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 509
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Klaudia

Mióta szakács: 2011.07.04.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mézes-lekváros táskák, szilvalekvárral töltött mézes sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

762
finomliszt 100 dkg
méz 30 dkg
porcukor 25 dkg
tojássárgája 4 db
margarin 35 dkg
mézeskalács fűszerkeverék 1.5 dkg
szódabikarbóna 6 g
tej 1 dl
szilvalekvár 500 g
tojásfehérje 1 db