Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós süticsomók

Kakaós süticsomók
Kakaós süticsomók
gyors recept | szponzorált tartalom
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csodásan puha, nagyon-nagyon kakaós süticsomókat hoztunk Nektek húsvétra, amelyekkel garantáltan minden vendéget levesztek majd a lábáról!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejhez keverjük az élesztőt, 3 kanál cukrot és a sót, és hagyjuk, hogy egy picit felfusson. Hozzáadjuk a lisztet, és amennyire csak tudjuk, elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan eldolgozzuk. Ekkor jöhet a felkockázott margarin, amit több adagban, apránként keverünk a tésztához. Ha van dagasztókar a kézi mixerünkön vagy a robotgépünkön, váltsunk arra, vagy készüljünk fel rá, hogy komoly alkarmunkát igényel a dagasztás! A tésztát 5-10 perc alatt fényesre és ruganyosra dagasztjuk.
  3. A megdagasztott tésztát egy kivajazott tálba áttesszük, és konyharuhával lefedve 2 órát kelesztjük - ezalatt legalább a kétszeresére fog kelni.
  4. A megkelt tésztát belisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk, majd nagyjából fél centi vékonyra nyújtjuk.
  5. Elkészítjük a tölteléket: egy tálkában összekeverjük a kakaóport, a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint az olvasztott vajat.
  6. A kinyújtott tésztát bekenjük a kakaós krémmel. Ezután a tészta bal, illetve jobb harmadát középre hajtjuk.
  7. Az összehajtott tésztát keresztben 2-3 centi széles csíkokra vágjuk. A csíkokat ezután hosszában még egyszer félbevágjuk, de úgy, hogy az egyik végét épen, egyben hagyjuk.
  8. A tésztacsíkokra ezután csomót kötünk, majd a kétoldalt kilógó tésztavégeket koszorúszerűen a tésztacsomó közepébe behajtjuk.
  9. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és megkenjük egy tojás és egy kevés tej keverékével. 175°C-os sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 189
elküldve: 1
receptkönyvben: 118
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Rama

Mióta szakács: 2017.05.19.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kakaós tekercs

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wyv
wyv Mon, 2019-11-04 16:28

Mivel már egy hasonló recepttel befürödtem itt, most a következőket módosítottam, hogy biztosan működjön: nem mértem le, de legalább dupla mennyiségű lisztet használtam, anélkül kezelhetetlenül ragacsos és szinte folyós a tészta, nem lehet dagasztani (a videón is látszik, hogy nem igazán van meg a megszokott kelt tészta állaga, én annyit adtam hozzá, hogy meglegyen - a másik hasonló receptnél nem tettem és ott nem sült meg rendesen a belseje emiatt, kívül meg már ropogott). És csak egy órát kelesztettem, a duplájára.

Ezért a tölteléket is megdupláztam és több olvasztott vajat használtam, hogy kenhetőbb legyen (a videóban jónak tűnik, csak a recept alapján nekem inkább darabos volt).

Így abszolút jó lett nekem.

vadcic
vadcic Wed, 2020-04-08 06:17

Akkor nem csak nekem volt ez a tészta furcsa.Olyan folyós volt,hogy folyamatosan "locsoltam" liszttel,felvett majd fél kilót pluszba ,de így is kezelhetetlen volt a tészta,ja és kicsit ízetlen.Így még nem jártam vele.A töltelék pedig összeállt,nem volt kenhető,ahogy dermedt.Hát...nem ez lesz a favrit,pedig a formája tetszett.

367
tej 160 ml
instant élesztő 2 kávéskanál
nádcukor 3 ek
1 csipet
finomliszt 275 g
tojás 3 db
margarin 125 g
cukrozatlan kakaópor 5 ek
nádcukor 5 ek
margarin 2 ek
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 1 db
tej 2 ek