r
Nosalty Logó

Kakaós süticsomók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rama
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 367 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2939 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 301 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 367 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    149.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2551.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1109 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.2 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    885 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1042 micro
Összesen 2939 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 301 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejhez keverjük az élesztőt, 3 kanál cukrot és a sót, és hagyjuk, hogy egy picit felfusson. Hozzáadjuk a lisztet, és amennyire csak tudjuk, elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan eldolgozzuk. Ekkor jöhet a felkockázott margarin, amit több adagban, apránként keverünk a tésztához. Ha van dagasztókar a kézi mixerünkön vagy a robotgépünkön, váltsunk arra, vagy készüljünk fel rá, hogy komoly alkarmunkát igényel a dagasztás! A tésztát 5-10 perc alatt fényesre és ruganyosra dagasztjuk.
  3. A megdagasztott tésztát egy kivajazott tálba áttesszük, és konyharuhával lefedve 2 órát kelesztjük - ezalatt legalább a kétszeresére fog kelni.
  4. A megkelt tésztát belisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk, majd nagyjából fél centi vékonyra nyújtjuk.
  5. Elkészítjük a tölteléket: egy tálkában összekeverjük a kakaóport, a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint az olvasztott vajat.
  6. A kinyújtott tésztát bekenjük a kakaós krémmel. Ezután a tészta bal, illetve jobb harmadát középre hajtjuk.
  7. Az összehajtott tésztát keresztben 2-3 centi széles csíkokra vágjuk. A csíkokat ezután hosszában még egyszer félbevágjuk, de úgy, hogy az egyik végét épen, egyben hagyjuk.
  8. A tésztacsíkokra ezután csomót kötünk, majd a kétoldalt kilógó tésztavégeket koszorúszerűen a tésztacsomó közepébe behajtjuk.
  9. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és megkenjük egy tojás és egy kevés tej keverékével. 175°C-os sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9156
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csodásan puha, nagyon-nagyon kakaós süticsomókat hoztunk Nektek húsvétra, amelyekkel garantáltan minden vendéget levesztek majd a lábáról!

Hozzászólások

wyv

Mivel már egy hasonló recepttel befürödtem itt, most a következ?ket módosítottam, hogy biztosan m?ködjön: nem mértem le, de legalább dupla mennyiség? lisztet használtam, anélkül kezelhetetlenül ragacsos és szinte folyós a tészta, nem lehet dagasztani (a videón is látszik, hogy nem igazán van meg a megszokott kelt tészta állaga, én annyit adtam hozzá, hogy meglegyen - a másik hasonló receptnél nem tettem és ott nem sült meg rendesen a belseje emiatt, kívül meg már ropogott). És csak egy órát kelesztettem, a duplájára. Ezért a tölteléket is megdupláztam és több olvasztott vajat használtam, hogy kenhet?bb legyen (a videóban jónak t?nik, csak a recept alapján nekem inkább darabos volt). Így abszolút jó lett nekem.

vadcic

Akkor nem csak nekem volt ez a tészta furcsa.Olyan folyós volt,hogy folyamatosan "locsoltam" liszttel,felvett majd fél kilót pluszba ,de így is kezelhetetlen volt a tészta,ja és kicsit ízetlen.Így még nem jártam vele.A töltelék pedig összeállt,nem volt kenhet?,ahogy dermedt.Hát...nem ez lesz a favrit,pedig a formája tetszett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek