Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti csibe nyuszi és bari kalácskosárban

Húsvéti csibe nyuszi és bari kalácskosárban
Húsvéti csibe nyuszi és bari kalácskosárban
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenképpen szerettem volna kis állatkkat, mert Olaszné Anci szakács társunk gyönyörűeket készített, amit rögvest meg is irigyeltem ........ De ember tervez, Isten végez - mondja a mondás. A nyulam sütés közben béka formájú lett, a barinak leesett a fele, stb. Na velem nem babrál ki, ha egyszer úgy döntöttem. Fogtam a szabóollót, és nekiálltam faragni. A leesett fejet visszatűztem fogpiszkálóval. Nem olyan szép, mint Ancié, de csak elkészültek.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, 1 kanál cukrot adunk hozzá, és belemorzsoljuk az élesztőt,  felfuttatjuk rajta.
  2. Az élesztős tejhez adjuk a többi cukrot, a tejfölt, egy egész tojást és még egy sárgáját, az olvasztott vajat, a vaníliát, a citromlevet, a sikért, majd a lisztet és a sót. Rugalmas tésztát dagasztunk belőle, amit 3/4 órát kelesztünk.
  3. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán átgyúrjuk.
  4. Egy harmadát eltesszük az állatkákhoz, 2/3-ból vékony "zsinórokat" sodrunk, és mint egy szövetet kell, úgy összeszőjük, majd egy zsírral megkent tálra borítjuk, rálapogatjuk. Ha maradt még egy kis tésztánk, egy kis keretet sodrunk neki, ami összetartja a "szövet" szálait is.
  5. Az állatkákat megformáljuk, kis golyókat teszünk egymásra. A csibe szárnyait és farkát úgy alakítjuk ki, hogy ollóval belevágunk a kerek tésztába (az úgyis úgy fog megkelni). Szemeket, orrot szegfűszegből, sütésálló csokicseppből teszünk.  
  6. Minden tésztát lekenünk tojással, és előmelegített sütőben arany-barnára sütjük.
  7. A barit kis fehércsoki-porcukor kombóval hamvasítjuk ki.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 394
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fantázia kalács, állatkák kalácsfészekben, állatok kalácsból

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-04-09 16:14

Kedves Nóri!

Hálásan köszönöm, de aki nagyon ügyes, Olaszné Anci kolléganőnk. Én csak próbálkozom.Neked is kellemes ünnepeket kívánok. Üdv: Évi néni

Nóricicc
Rosemary / Nóricicc Mon, 2012-04-09 15:12

Gratulálok a kis kalács-állatokhoz:)
Nagyon kreatív vagy:)
Kellemes Húsvétolást a továbbiakban is :)
Nóri

482
tej 3 dl
élesztő 2 dkg
cukor 5 dkg
vaj 5 dkg
tejföl 2 ek
1 csipet
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
vanília kivonat 1 teáskanál
citromlé 0.3 citromból nyert
finomliszt 50 dkg
sikér 1 ek
tojás 1 db