r
Nosalty Logó

Diós Babka Kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Diós Babka Kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 742 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2962 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 346 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 742 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    142.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3452.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1045 mg
  • Nátrium
    1571 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.1 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 2962 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejben egy teáskanál cukrot elkeverünk, majd beleszórjuk az instant élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. Ezalatt a tojásokat habverő segítségével a cukorral habosra keverjük. Közben 40 g vajat megolvasztunk.
  3. Hozzáadjuk a lisztet és a felfuttatott élesztőt. Elkezdjük dagasztani, kb. 3-4 percig. Ha összeállt a tészta, hozzáadjuk a megolvasztott vajat, majd 10 percig dagasztjuk. Mikor kész, kézzel kicsit átgyúrjuk, majd cipót formázunk belőle, és lefedve 60 percig kelesztjük.
  4. Amikor az idő lejárt, a tésztát két részre osztjuk, cipót formálunk belőlük, és még 20 percig letakarva kelesztjük.
  5. A diót ezalatt apróra szeleteljük.
  6. Ezután a tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, amilyen vékonyra csak lehet. A maradék 20 g vaj felével megkenjük a felületét, majd megszórjuk a dió felével.
  7. A hosszabb oldalától indítva szorosan feltekerjük a tésztát, majd hosszában félbevágjuk. A tészta belsejét felfelé fordítva feltekerjük, mint egy kakaós csigát. Ezután a másik felét is ugyanígy feltekerjük, majd a másik csiga tetejére helyezzük.
  8. Ugyanezt csináljuk a másik adag tésztával is. Kerek, kis méretű, kb. 20 cm átmérőjű formába tesszük, majd még egy óráig kelesztjük.
  9. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra, majd 25 perc alatt készre is sütjük. Ha mindkét kalács kisült, egy evőkanál mézet leforrázunk 3 ek vízzel, és kívülről lekenjük vele a kalácsokat. Ha kihűlt, szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7296
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós Babka Kalács
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?