r
Nosalty Logó

Diós Babka Kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Diós Babka Kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 742 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2962 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 346 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 742 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    142.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3452.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1045 mg
  • Nátrium
    1571 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.1 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 2962 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 346 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejben egy teáskanál cukrot elkeverünk, majd beleszórjuk az instant élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. Ezalatt a tojásokat habverő segítségével a cukorral habosra keverjük. Közben 40 g vajat megolvasztunk.
  3. Hozzáadjuk a lisztet és a felfuttatott élesztőt. Elkezdjük dagasztani, kb. 3-4 percig. Ha összeállt a tészta, hozzáadjuk a megolvasztott vajat, majd 10 percig dagasztjuk. Mikor kész, kézzel kicsit átgyúrjuk, majd cipót formázunk belőle, és lefedve 60 percig kelesztjük.
  4. Amikor az idő lejárt, a tésztát két részre osztjuk, cipót formálunk belőlük, és még 20 percig letakarva kelesztjük.
  5. A diót ezalatt apróra szeleteljük.
  6. Ezután a tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, amilyen vékonyra csak lehet. A maradék 20 g vaj felével megkenjük a felületét, majd megszórjuk a dió felével.
  7. A hosszabb oldalától indítva szorosan feltekerjük a tésztát, majd hosszában félbevágjuk. A tészta belsejét felfelé fordítva feltekerjük, mint egy kakaós csigát. Ezután a másik felét is ugyanígy feltekerjük, majd a másik csiga tetejére helyezzük.
  8. Ugyanezt csináljuk a másik adag tésztával is. Kerek, kis méretű, kb. 20 cm átmérőjű formába tesszük, majd még egy óráig kelesztjük.
  9. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra, majd 25 perc alatt készre is sütjük. Ha mindkét kalács kisült, egy evőkanál mézet leforrázunk 3 ek vízzel, és kívülről lekenjük vele a kalácsokat. Ha kihűlt, szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 5291
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós Babka Kalács
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezzel a módszerrel soha nem fő szét a bab, a...

Megannyi ételhez használunk hüvelyeseket, ha éppen nem kész konzervként, akkor száraz formában – ez utóbbinak pedig nem mindig zökkenőmentes az elkészítése. A főzés során előfordulhat, hogy szétfőnek, darabokra esnek a szemek: ezt kerülhetjük el az alábbi tippekkel.

Lakos Benedek

További cikkek

Régi házi sütemények karácsonyra

Méteres sütemény, zserbó, flódni vagy porcukorban forgó hókifli. Ki ne ismerné ezeket a régi, házi süteményeket, melyek a karácsonyi süteményes tálca sztárjai?