r
Nosalty Logó

Almás-fahéjas hajtogatott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Almás-fahéjas hajtogatott kalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 775 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3099 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 230 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 775 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    109.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2881.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    1693 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.5 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    482 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 3099 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 230 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt1 dl cukroslangyos tejben felfuttatjuk, és a hozzávalókból tésztát dagasztunk; 1 órát kelni hagyjuk. Ezalatt elkészítjük a párolt almát.
  2. Az almákat megpucoljuk, feldaraboljuk, és kevés (kb. 1 dl) vízzel és 1 ek. cukorral megpároljuk. Ha kész, akkor kihűtjük, és összetörjük (turmixolhatjuk is). Ha nincs időnk ezzel pepecselni, akkor kész almapürét is használhatunk.
  3. A 10 dkg cukrot elkeverjük a fahéjjal, és a vajat felolvasztjuk.
  4. A kenyérsütő formát (14*24 cm-es) kizsírozzuk, lisztezzük.
  5. A tésztát kelés után átdagasztjuk, és letakarva hagyjuk még 10 percig pihenni.
  6. Ezután kinyújtjuk úgy 2 mm vastagra, rákenjük az almapürét, a rászórjuk a fahéjas cukrot és a felolvasztott vaj harmadát rápötyögtetjük.
  7. Ezután kb. egyforma széles csíkokra vágjuk a tésztát (a forma magasságától függően), és olyan hosszúra szabjuk a csíkokat, amekkora széles a formánk. Egymásra pakoljuk a tészta"kockákat", és a tepsiben állítva elhelyezzük.
  8. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. Közben a tésztát letakarva 10 percig hagyjuk pihenni.
  9. A sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Kb. félidőnél a maradék vajat óvatosan rákanalazgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 14x24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7358
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 25.

Ajánló

Egy bögre kakaó vagy tej vagy forró csoki igen jól tud esni hozzá hűvös téli napokon.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Almás-fahéjas hajtogatott kalács
Németi Olga 105 recept

Minap Eztettem blogján megjelent egy recept, rögtön megtetszett. Ez a fahéjas hajtogatott kalács, aminek már itt is megjelent a receptje. Szóval imádom a fahéjast, így alakult, hogy az összes addigi terveim mindenféle finom csörögefánkról vagy császármorzsáról dugába dőltek. Persze a receptet átdolgoztam, mert bevált kelt tészta receptem van, és Eztettemmel egyeztetve almát kentem a fahéjas cukorréteg alá. Így egy kicsit szaftosabb kalács lett belőle.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Nagyon guszta...:-O

Törölt felhasználó

Hello Olga! Borzasztóan szégyenlem magam, /nagy süt?-f?z? vagyok/ de most megfeneklett a képzel?er?m. Kérlek segíts az összeállítást illet?en, nem értem azt, hogy "állítva" helyezzük a tepsibe. Hogy tudok egy kelt /tehát viszonylag lágy tésztát ami 2 mm-esre van kinyújtva "állítani" Olyan széles csíkokat vágok, mint a tepsi magassága, és egyenként, a tepsi falához szorítva az els?t, egymás után helyezzük be a tepsibe? De nem csúszik szét,? Vagy a tepsit is az oldalára állítod, és akkor soronként egymásra rétegezem az almapürével megkent tésztacsíkokat, amíg meg nem telik a tepsi???Bocsi az értetlenkedésemért, nekem a bajom a tészta lágyságával van, és akkor azt hogy lehet állítani. Ha tudsz, segíts, ha ez egy egyszer? m?velet, csak az én képzel?er?m hagyott cserben, akkor ne foglalkozz vele, majd próbálkozom. El?re is köszi, ha segítesz. szia.

Németi Olga

Kedves Ágicmic! Az eredeti recept az sima fahéjas cukorral szót volt. Sajnos az én fotóm nem "egész alakos lett", de ha megnézed Eztettem fahéjas szuperkalács receptjét rögtön látni fogod hogyan is néz ki ez az elforgatós technikás kalács. http://eztettem.blogspot.hu/2012/11/csak-szel.html No most, itt nálam igazán nem is a lágysággal volt baj, hanem hogy az alma az szaftos ugye....nekem is csúszkált szét. Gyakorlatilag ahogy a befahéjazott, almázott lapokat egymásra rakod, felemeled és 90 fokkal elfordítod, na az csúszkál. Az eredeti recept és fázisfotók, amik még segíthetnek neked itt vannak : http://www.annies-eats.com/2011/03/23/cinnamon-sugar-pull-apart-bread/ Ha megnézed akkor értelmet nyer az "állítva". Lehet,hogy kicsit körülményesen írtam le, és nem sikerült pontosan megfogalmazni hogyan is kell elkészíteni. Kicsit csúszkáltak nekem is a lapok, de a amikor a tepsibe beleállítottam, és ugye nem volt három/négy kezem, hogy megfogjam, akkor egy nagyobb lapos kiszed?lapáttal kitámasztottam az addig beleállított egymásra pakolt négyzeteket Remélem a fázsfotók segítenek neked elkészíteni ezt a kalácsot :))) Üdv. Olga

Törölt felhasználó

Kedves Olga. Köszönöm, hogy azonnal válaszoltál, aztán a "hirtelen felindulás után", rájöttem, miután hivatkoztál is rá, hogy a másik /alapreceptet/ nézzem meg, ahol tényleg összeállt számomra is a dolog./Hiába vizuális típus vagyok/. Most már értem a lényeget, csak a f?próba van vissza, köszönöm a kedvességedet és segítségedet. Jó sütéseket és Boldog ünnepeket sok sütivel:))) Szia: Ági

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek