r
Nosalty Logó

Egyszerű gyümölcstorta ahogy kdrita készíti

kdrita
Egyszerű gyümölcstorta ahogy kdrita készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

366
Kalória
6g
Fehérje
46.5g
Szénhidrát
17.2g
Zsír
115.9g
Víz
90g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
32.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 366 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2186 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 149 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    115.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 366 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    103 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3017 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    994 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    889 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    279.1 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    695.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1055 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    676 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    812 micro
Összesen 2186 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig habosra keverjük, hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet,és kidolgozzuk a tésztát.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A felét beledolgozzuk a tojássárgás krémbe, majd a maradékot óvatosanbeleforgatjuk.
  4. Kivajazott és lisztezett gyümölcstortaformába öntjük.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.
  6. A még a tészta kihűl, elkészítjük a pudingból a krémet.
  7. A tejjel, cukorral pudingot főzünk,mikor kész, a 10 dkg margarintbelekeverjük.
  8. Mikor a krém langyossá hűlt,rákanalazzuk a torta tetejére,és elsimítjuk.
  9. Rápakoljuk a félbevágott gyümölcsöket(nyáron akár két rétegben is lehet gyümölccsel meghalmozni).
  10. A tortazselét vízzel és a cukorral felfőzzük, langyosan óvatosan a torta közepéről kezdve bevonjuk vele.
  11. 1,5-2 óra hűtést igényel felvágás előtt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyors, egyszerű, és ha nagyon odafigyelve díszítjük, még akár szülinapi torta is lehet.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...