Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kajszibarack fagylalt

Kajszibarack fagylalt
Kajszibarack fagylalt
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahogy érnek a gyümölcsök, sorra készülnek belőle a finom házi fagylaltok. A kajszibarack fagylalt sem kapott különösebb ízesítést, hagytam, hogy érvényesüljön a barackíz.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackokat forró vízzel leforrázzuk, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, és összeturmixoljuk.
  2. 3 dl meleg vízbe tesszük a cukrot, és hagyjuk hogy elolvadjon, és hűljön.
  3. A tojások sárgájából, a vaníliás cukorból és a tejszínből gőz felett krémet főzünk, majd hűtjük.
  4. A lehűlt krémhez keverjük a tejfölt és a mascarponét.
  5. A lehűlt cukros vizet a kajszipéphez adjuk a tojásos krémmel együtt. Jól összekeverjük, fedeles dobozba tesszük, és 5-6 órát a fagyasztóban hűtjük úgy, hogy 40 percenként megkeverjük a fagyinkat. Az első keverésnél a masszához adjuk a két tojás felvert habját.
  6. Miután elkészült, fagyiskanállal gombócokat kanyarítunk, és tálba, pohárba szedjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 648
elküldve: 0
receptkönyvben: 154
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: fagyi
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: gyümölcsfagyi
hasonló kategóriák: fagyikehely, sorbet, házi fagyi, vaníliafagyi, karamellfagyi, parfé, fagyitorta

egyéb elnevezések

mascarponés kajszifagylalt, sárgabarackfagylalt mascarponéval

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

539
sárgabarack 40 dkg
víz 3 dl
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 2 db
habtejszín 2 dl
tejföl 1 dl
mascarpone 10 dkg