Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós sztrapacska márti1218 konyhájából

Juhtúrós sztrapacska márti1218 konyhájából
Juhtúrós sztrapacska márti1218 konyhájából
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sok recept található a sztrapacskára, alapjaiban mind megegyezik, de azért egy kis csavar mindegyikben van. Azért teszem közzé az én receptemet, mert az édesanyám sztrapacskájánál nem ettem jobbat, és ezt most az ő irányításával készítettem, szerinte a tésztát kell jól eltalálni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát apró kockára vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben ropogósra sütjük lassú tűzön, félretesszük, ebbe kerül majd a kifőtt nokedli.
  2. Lereszeljük a burgonyát apró lyukú reszelőn, ha mégis túl szálas lett, botmixerrel dolgozzuk meg kicsit, sózzuk be, és várjunk pár percet, míg levet ereszt.
  3. Tegyünk fel egy nagy fazékban só vizet forralni, amíg felforr a víz, keverjük be a nokedlit. Húzzuk félre a reszelt krumplit az edényben, és ha sok lé képződött alatta, öntsük egy tálba (ne dobjuk még ki). Keverjük hozzá a tojásokat, amit előzőleg felvertünk, a grízt, lisztet, egy csipet só is mehet bele, és keverjük össze. Nem kemény, de sűrű nokedliállagot kell kapjunk, ha kemény lenne, a félretett lével lazíthatunk rajta.
  4. A forrásban lévő vízbe szaggassuk bele a nokedlit egy deszkáról (én kényelemből szaggatóval csináltam, de így kisebbek lettek a nokedlik), ha feljöttek a víz tetejére, még kb. 5 percig főzzük.
  5. Szűrjük le a tésztát, hideg vízzel öblítsük le, és tegyük a kisütött szalonnára, keverjük bele a juhtúrót, lazán keverjük át az egészet, és aki szereti, szórja meg apróra vágott kaporral.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 276
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
71 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

haluska, juhtúrós galuska

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

880
burgonya 60 dkg
finomliszt 30 dkg
búzadara 1 púpozott ek
1 kávéskanál
tojás 2 db
juhtúró 20 dkg
füstölt szalonna 20 dkg
kapor 2 ek