Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sztrapacska Aranylekvar konyhájából

Sztrapacska Aranylekvar konyhájából
Sztrapacska Aranylekvar konyhájából
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámtól tanultam meg, és azt szeretem ebben a receptben, hogy a burgonya nem barnul be, gyors és laktató.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Száraz, üde asztali fehér vagy sillerbort ajánlok hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felteszünk főni egy lábos vizet. A szalonnákat felkockázzuk és egy serpenyőben megpirítjuk, majd a lesült zsírt egy akkora serpenyőbe öntjük át, amibe a kifőtt nokedli bele fog férni.
  2. A burgonyát megpucoljuk és lereszeljük (kis lyukú reszelőn) egy nagyobb tálba, majd hozzáütjük a tojásokat és sózzuk. Keverés közben annyi lisztet teszünk hozzá, hogy nokedli sűrűségű legyen.
  3. Amikor forr a víz, a burgonyás nokedlit kiszaggatjuk nokedliszaggatóval, ha a víz felszínére emelkedett a tészta, akkor beleszedjük a szalonnazsíros serpenyőbe.
  4. Végül a juhtúrót rátesszük a nokedlire, és átsütöm az egészet, addig, amíg a túró rá nem olvad a tésztára. Tányérra szedjük, és megszórjuk a pirított szalonnával.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 213
elküldve: 2
receptkönyvben: 76
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Aranylekvar

Mióta szakács: 2014.10.07.
5 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

juhtúrós galuska, haluska, sztrapacska kétféle szalonnával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nemesvali
Nemes Vali / nemesvali Mon, 2017-01-09 12:42

Kérdezném, hogy végül is miért nem barnul meg a krumplid, mert arra nem tértél ki. Az enyém mindig megbarnul és nem olyan gusztusos.
kösz
Vali

Aranylekvar
Aranylekvar / Aranylekvar Thu, 2017-10-12 11:48

Kedves Vali! Sajnálom, hogy eddig nem reagáltam, de nem jelent meg a hozzászólásod nálam. Ha nem hagyod állni a bekevert tésztát, és egyből kiszaggatod akkor nem barnul be a nokedlid. Legalábbis nálam még soha nem barnult be, ha egyből kikeverés után nekiálltam szaggatni. Próbáld meg így, remélem tudtam segíteni.

b-n
b-n Sat, 2015-06-20 09:43

Tegnap szintén a Te recepted került a szemem elé. A héten már másodjára... Nekem nagy sóhaj és elszántság kell, hogy sztrapacskát készítsek, de megígértem itthon... Nem bántam meg, sőt! Ez valami remek! Laktató, finom és mindenkinek ízlett! Köszi a receptet!

Aranylekvar
Aranylekvar / Aranylekvar Thu, 2017-10-12 11:40

Kedves b-n! Sajnálom, hogy nem reagáltam, eddig nem is jelent meg az utolsó 3 hozzászólás. Örülök, hogy ízlett, ha esetleg az elszántság abban fakad, hogy a burgonyát le kell reszelni, akkor ha van turmixgéped, vagy aprító géped avval gyorsabban túl vagy a burgonya reszelésén. :)

zakati
zakati Thu, 2014-10-23 19:17

Nagyon jó recept! Csak így tovább kedves Aranylekvár!

Aranylekvar
Aranylekvar / Aranylekvar Fri, 2014-10-24 12:13

Nagyon szépen köszönöm. Remélem ízlett és nem lett túl zsíros, csak, mert előfordulhat, hogy a szalonnából túl sok zsír sül ki.

1204
császárszalonna 10 dkg
füstölt szalonna 20 dkg
burgonya 60 dkg
juhtúró 25 dkg
finomliszt 50 dkg
1 teáskanál
tojás 3 db