r
Nosalty Logó

Sztrapacska Aranylekvar konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Aranylekvar
Sztrapacska Aranylekvar konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1197 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4786 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 263 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1383.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    842 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 1197 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148 g

Zsír

  • Összesen
    253 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5534.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1422 mg
  • Nátrium
    3370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    617.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 4786 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 263 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felteszünk főni egy lábos vizet. A szalonnákat felkockázzuk és egy serpenyőben megpirítjuk, majd a lesült zsírt egy akkora serpenyőbe öntjük át, amibe a kifőtt nokedli bele fog férni.
  2. A burgonyát megpucoljuk és lereszeljük (kis lyukú reszelőn) egy nagyobb tálba, majd hozzáütjük a tojásokat és sózzuk. Keverés közben annyi lisztet teszünk hozzá, hogy nokedli sűrűségű legyen.
  3. Amikor forr a víz, a burgonyás nokedlit kiszaggatjuk nokedliszaggatóval, ha a víz felszínére emelkedett a tészta, akkor beleszedjük a szalonnazsíros serpenyőbe.
  4. Végül a juhtúrót rátesszük a nokedlire, és átsütöm az egészet, addig, amíg a túró rá nem olvad a tésztára. Tányérra szedjük, és megszórjuk a pirított szalonnával.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5025
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 12.

Ajánló

Száraz, üde asztali fehér vagy sillerbort ajánlok hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sztrapacska Aranylekvar konyhájából
Aranylekvar 5 recept

Anyukámtól tanultam meg, és azt szeretem ebben a receptben, hogy a burgonya nem barnul be, gyors és laktató.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon jó recept! Csak így tovább kedves Aranylekvár!

Aranylekvar

Nagyon szépen köszönöm. Remélem ízlett és nem lett túl zsíros, csak, mert el?fordulhat, hogy a szalonnából túl sok zsír sül ki.

Törölt felhasználó

Tegnap szintén a Te recepted került a szemem elé. A héten már másodjára... Nekem nagy sóhaj és elszántság kell, hogy sztrapacskát készítsek, de megígértem itthon... Nem bántam meg, s?t! Ez valami remek! Laktató, finom és mindenkinek ízlett! Köszi a receptet!

Aranylekvar

Kedves b-n! Sajnálom, hogy nem reagáltam, eddig nem is jelent meg az utolsó 3 hozzászólás. Örülök, hogy ízlett, ha esetleg az elszántság abban fakad, hogy a burgonyát le kell reszelni, akkor ha van turmixgéped, vagy aprító géped avval gyorsabban túl vagy a burgonya reszelésén. :)

Törölt felhasználó

Kérdezném, hogy végül is miért nem barnul meg a krumplid, mert arra nem tértél ki. Az enyém mindig megbarnul és nem olyan gusztusos. kösz Vali

Aranylekvar

Kedves Vali! Sajnálom, hogy eddig nem reagáltam, de nem jelent meg a hozzászólásod nálam. Ha nem hagyod állni a bekevert tésztát, és egyb?l kiszaggatod akkor nem barnul be a nokedlid. Legalábbis nálam még soha nem barnult be, ha egyb?l kikeverés után nekiálltam szaggatni. Próbáld meg így, remélem tudtam segíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.