Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós pizza

Juhtúrós pizza
Juhtúrós pizza
90 perc / előkészület: 70 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez nem egy igazi olasz verzió, tudom. De mivel a pizza attól szenzációs, hogy bármit rá lehet tenni a tésztára, így ez egy amolyan "magyaros" ízvilágú változat, nem a klasszikus értelemben véve. Egyszer régen Fonyódon, egy parti büfében ettem juhtúrós pizzát, ami annyira ízlett, hogy egy évre rá újra elautóztunk, csak ezért. Ebből az élményből született az én verzióm, ami régóta kedvencé vált, noha ez is néha variálódik, az épp a hűtőben lévő alapanyagok szerint :) Ebből az adagból 2 pizza lesz, ami nem túl vastag, de nem is a klasszikus, vékony tésztás változat.

hozzávalók / 4 adag

Az alátét (tészta)

A feltét

ajánlat

Füstölt szalonnával és lilahagymával is szuper jó íze van, próbáljátok ki úgy is! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Az alátét (tészta)

  1. A vizet felmelegítjük (ne legyen forró), a cukrot beletesszük, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. Egy tálba beleszitálunk egy kis lisztet, hozzáadjuk az olajat, fokhagymát, sót és oregánót. Ha az élesztő felfutott, hozzáöntjük azt is. Ne legyen túl sós a tészta, mert a feltét alapból sós.
  3. A lisztet folyamatosan adagolva a tésztát összegyúrjuk. Annyi lisztet adjunk hozzá, amennyit felvesz. Egy nem ragadós, de lágy tésztát dolgozzunk ki.
  4. Ha megvan, tegyük félre kelni.

A feltét

  1. A sütőt melegítsük elő 200-220 fokra. A juhtúrót villával törjük össze. Adjuk hozzá a fokhagymát és a tejfölt, keverjük simára, és tegyük félre.
  2. Az újhagymát karikázzuk fel, a tarját vágjuk kockákra, a selyemsonkát pedig vékony csíkokra. A sajtot lereszeljük.
  3. Ha ezzel mind megvagyunk, mire elpakolunk, a tészta meg is kelt. A tésztát kicsit gyúrjuk át, felezzük el, és egyenként formázzunk belőle a sütőformának vagy az ízlésünknek megfelelő méretű és vastagságú lapokat.
  4. A lapokra kenjük rá a juhtúrós masszát, szórjuk rá a hagymát, a tarját és a sonkát. Hintsük meg oregánóval, majd egyenletesen terítsük be reszelt sajttal, majd a tetejére szórjunk még egy kis oregánót.
  5. Tegyük be a sütőbe 200-220 fokra, 8-10 perc alatt elkészül. Ha kivettük, várjunk vele 5 percet, hogy kicsit hűljön, és ezután szeleteljük csak fel. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 444
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Takibácsi

Mióta szakács: 2014.07.22.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

sonkás-juhtúrós pizza, juhtúrós-tarjás pizza, juhtúrós pizza sonkával és tarjával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1207
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
fokhagymapor 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
oregánó 1 tk
cukor 2 csipet
víz 2.5 dl
juhtúró 10 dkg
tejföl 40 dkg
fokhagymakrém 2 teáskanál
újhagyma 2 közepes db
füstölt-főtt tarja 15 dkg
selyemsonka 15 dkg
trappista sajt 30 dkg
oregánó 0 ízlés szerint