Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

 
Kérődző emlősállat, melynek húsát, gyapját, bőrét, tejét egyaránt felhasználják. Míg a bárányok (fiatalabb állatok) húsa fehér, puha és zsírszegény, addig az idősebb birka húsa már vörös, jóval zsírosabb, jellegzetesen faggyú szagú és ízű. A birkahús íze és minősége nagyban függ attól, hogy milyen táplálékot fogyaszt. A legelőkön tartott, gyógynövényeket is fogyasztó állatok húsa sokkal ízletesebb, mint a takarmányozott, faggyúsabb húsú birkáé. A birkahús jellegzetes íze sokakat eltántorít a fogyasztásától, de hosszú pácolási, esetleg főzési idővel ez tompítható. Bizonyos részei, pl. a comb és a lapocka egyben sütésre is alkalmas, grillezett ételekhez akár szelve, akár darált húsként nagyon ízletes, de leggyakrabban mégis birkapörkölt készül belőle, ahol a hosszú főzési idővel a hús vajpuhává válhat.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, vagy mélyhűtőben.

Juhhús alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!