Juhhús

Juhhús

Leírás

Kérődző emlősállat, melynek húsát, gyapját, bőrét, tejét egyaránt felhasználják. Míg a bárányok (fiatalabb állatok) húsa fehér, puha és zsírszegény, addig az idősebb birka húsa már vörös, jóval zsírosabb, jellegzetesen faggyú szagú és ízű. A birkahús íze és minősége nagyban függ attól, hogy milyen táplálékot fogyaszt. A legelőkön tartott, gyógynövényeket is fogyasztó állatok húsa sokkal ízletesebb, mint a takarmányozott, faggyúsabb húsú birkáé. A birkahús jellegzetes íze sokakat eltántorít a fogyasztásától, de hosszú pácolási, esetleg főzési idővel ez tompítható. Bizonyos részei, pl. a comb és a lapocka egyben sütésre is alkalmas, grillezett ételekhez akár szelve, akár darált húsként nagyon ízletes, de leggyakrabban mégis birkapörkölt készül belőle, ahol a hosszú főzési idővel a hús vajpuhává válhat.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, vagy mélyhűtőben.

100g Juhhús

fehérjetartalom

16.88 g

zsírtartalom

72020.03 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

60.7 g

Hány kalória

gramm

juhhús?

Top ásványi anyagok

Foszfor

160 mg

Nátrium

58 mg

Magnézium

22 mg

Kalcium

12 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.13 g

Niacin - B3 vitamin

6.1 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.67 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.22 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

16.88 g

Zsír

telített zsírsav

9.47 g

egyszeresen telített zsírsav

8.86 g

többszörösen telített zsírsav

1.7 g

koleszterin

72 g

ásványi anyagok

Kalcium

12 mg

Vas

1.57 mg

Magnézium

22 mg

Foszfor

160 mg

Nátrium

58 mg

Cink

3.33 mg

Réz

0.104 mg

Mangán

0.019 mg

Szelén

19.8 µg

szénhidrát

víz

60.7 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.12 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.22 mg

Niacin - B3 vitamin

6.1 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.67 mg

Folát

18 µg

E vitamin

0.21 mg

B12 vitamin

2.39 µg

B6 vitamin

0.13 g

4 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

„Örökségünk az Újházi, Újházi Ede után, velünk van a palóc...

Egy legenda, ami most nagyon elemében van. A Gundel Étteremben jártunk egy nyári délutánon, hogy újraéljük mindazt az élményt, amit Gundel Károly anno még 6700 négyzetméterre álmodott meg. A kert ugyan mára jóval kisebb, ez nem vesz el az értékéből, így is tágas. A „Gundel mindenkié” mondat helyére került és a mitikus vendéglő visszatért az eredeti hitvalláshoz és elérhetőséghez.

Nosalty

Tele van a szervezetünk is műanyaggal, ezeket a bajokat hozhatja...

Ma már szinte mindenben találnak műanyagot a kutatók, az élelmiszerektől kezdve a földben, az állatok szervezetében és természetesen az emberben is egyre több mikroműanyag található. Arról, mennyire veszélyesek ezek az apró, sokszor szabad szemmel nem is látható darabok, részletesen és közérthetően beszélt Jurecska Laura, környezetkémikus.

Nosalty

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.