Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás camembert szőlővel

Fokhagymás camembert szőlővel
Fokhagymás camembert szőlővel
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legfrissebb Prima Konyha Magazint lapozgatva találtam rá erre a receptre. Ha valaki szereti a camembert sajtot, akkor próbálja ki, mert nagyon finom.
Szőlő szezon van, így hát még egy érv az elkészítése mellett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Barna kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.
Jól behűtött fehérbor illik hozzá.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymagerezdeket 6-6 részre vágjuk és 1 kk. olívaolajjal elkeverjük. A fűszerkeverékkel összekeverjük és a sajt tetejébe dugdossuk.
  2. 4 alufólialapot tépünk,az oldalait felhajtogatjuk, hogy "kosár" legyen belőlük.
  3. 1-1 kk olívaolajat csurgatunk bele és rátesszük a sajtot. 1-1 evőkanál fehérbort öntünk rá. Tetejét borssal megszórjuk.
  4. A fóliát ráhajtjuk. Előmelegített sütőben (légkeveréses  kb. 180 fokon) 15 percig sütjük.
  5. Az utolsó 2-3 percre a fóliát leszedjük, hogy a sajtok teteje megpiruljon.
  6. Amíg sül a sajt, a szőlőt leszemezzük, félbevágjuk, kimagozzuk. Olvasztott vajon megfuttatjuk, átforrósítjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 898
elküldve: 4
receptkönyvben: 222
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sült camembert sajt szőlővel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

greenpearl
greenpearl / greenpearl Wed, 2010-04-21 09:26

Tegnap ezt vacsorátunk a párommal, mennyei volt! Vajból (a szőlő melegítéséhez) elég lett volna a fele is, de ez lényegtelen. Egyértelműen sikert aratott. Köszi a receptet!

594
camembert sajt 50 dkg
fokhagyma 4 gerezd
provence-i fűszerkeverék 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 teáskanál
fehérbor 40 ml
fekete bors 0 ízlés szerint
szőlő 60 dkg
vaj 5 dkg