Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült citrom

Sült citrom
Sült citrom
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Jamie Oliver: Olasz kaják c. könyvéből többször készítettem már, főként téli kedvenc előétel, egy csepp nyarat idézve a szürke, hideg napokon.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citromokat alaposan megmossuk, végeiket levágjuk. Mindegyik így kapott citromhenger húsát óvatosan kivágjuk, ezeket töltjük meg aztán mindenféle finomsággal.
  2. A citromfa leveleket szilikonlappal (vagy sütőpapírral) bélelt tepsire helyezzük, ráfektetjük a citromkarikákat.
  3. A mozzarellagolyókat egy centis szeletekre vágjuk, a paradicsomokat pedig félbe. Mindegyik citromkarika aljára egy-egy mozzarellaszeletet teszünk, erre jön a bazsalikomlevél, a szardellafilé és a koktélparadicsom. Ekkor sózzuk-borsozzuk, végül még egy mozzarellaszeletet nyomkodunk a citromokba.
  4. 200 ºC-ra előmelegített sütőben (légkeverésen) kb. 15 perc alatt megsütjük.
  5. Azonnal tálaljuk. A citromkarikákból kikanalazzuk a sült tölteléket (a héját nem esszük meg).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 803
elküldve: 3
receptkönyvben: 185
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

mozzarellával töltött citrom

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bejci
Bejci Tue, 2011-08-16 14:22

Fantasztikus az ötlet, tegnap megcsináltam, nagy siker volt :)

261
citrom 4 db
mozzarella 300 g
szardella 4 db
koktélparadicsom 2 db
bazsalikom 4 levél
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint