r
Nosalty Logó

Joghurttorta babapiskótával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Matkovics Eszter
Joghurttorta babapiskótával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 374 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2999 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 124 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.1 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 374 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    107.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4336.7 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    1271 mg
  • Vas
    501 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    619 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1354.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    670 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 2999 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 124 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk, majd egy nagy keverőtálba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a túrót, a joghurtot, a cukrot, a vanília aromát, és jól összekeverjük.
  3. A zselatint csomómentesre keverjük a tejjel (lehetőleg szobahőmérsékletű legyen), és felhevítjük. (Ezt a módszert Stahl Juditnál láttam, ő azt mondta addig hevítjük, folyamatos keverés mellett, míg meg nem csípi a kezünket.) Majd ha kész, hozzáöntjük a joghurthoz.
  4. A habtejszínt kemény habbá verjük (könnyebben megkeményedik, ha munka előtt kb. fél-1 órával kivesszük a hűtőből vagy be sem tesszük). Ha kész, óvatosan hozzákeverjük a masszánkhoz.
  5. A babapiskótákat félbetörjük, tejbe mártjuk, és a kis edénykék aljára helyezzük. Ne áztassuk sokáig, mert nagyon könnyen megszívja magát, és krémből is szív magába.
  6. Ráöntjük a krémet, díszítésnek beleszúrunk egy babapiskótát a tetejére, és hűtőbe tesszük.
  7. Ezekben a kis edénykékben ugyan hamarabb dermed, de azért legalább 1 órát hagyjuk állni.
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6157
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 26.

Ajánló

Elkészítettem már édesítővel is, akkor bogyókat használtam, és beletettem 40 db összetört bogyót. Nem szoktam édesítőt használni, így a folyékony adagot nem tudom leírni. De ezzel az adaggal édesebbnek hatott.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Joghurttorta babapiskótával
Matkovics Eszter 21 recept

Leánybúcsún voltam még 2008-ban, akkor ettünk epres joghurttortát. Akkor annyira beleszerettem, hogy azóta is kombinálom, ahogy csak lehet. Extrák nélkül nagyon hamar készen van, és a zselatin hevítése a legnehezebb feladat a folyamatban.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek