Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres joghurttorta 4.

Epres joghurttorta 4.
Epres joghurttorta 4.
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először egy "sima" joghurttortának indult, de a sok epret valamihez el kellett használni, így jött az epres joghurttorta ötlete.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a zselatinnal összekeverjük, aztán beleöntjük a joghurtot, utána ezt forralásig főzzük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A tejet a tejszínhabpótló porral keményre felverjük.
  3. A kihűlt joghurtos krémet és a tejszínhabot óvatosan összeforgatjuk.
  4. Egy kapcsos tortaforma alját kivajazzuk, az oldalára pedig a félbevágott epreket tapasztjuk (vágott felükkel kifelé).
  5. A tortaformába öntjük a krém felét, beletesszük az apróbbra vágott epreket, és utána a krém többi részét ráöntjük.
  6. 10 percre berakjuk a hűtőbe, hogy egy picit dermedjen, utána tesszük rá a tetejére az epret.
  7. Végül ráöntjük a felfőzött piros tortazselét.
  8. 12-24 órán át hűtjük, és utána fogyasztható. Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 30 613
elküldve: 4
receptkönyvben: 324
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

_Angi_

Mióta szakács: 2011.06.12.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

joghurttorta sütés nélkül, epres-joghurtos sütemény

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

_Angi_
_Angi_ / _Angi_ Sun, 2011-06-19 19:32

Mert az igazi tejszín könnyen összeesik. (legalábbis nekem ez a tapasztalatom)

111
joghurt 225 g
zselatin 3 ek
cukor 6 ek
tej 4 dl
tejszínhab por 90 g
eper 50 dkg
tortazselé 2 csomag