r
Nosalty Logó

Szedertorta Esztitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szedertorta Esztitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 405 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 4054 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 197 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 405 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    98.1 g

Zsír

  • Összesen
    245 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5525.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1208 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    2017 mg
  • Nátrium
    1978 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.3 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    1028 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2058 micro
Összesen 4054 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 197 Kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A 7 tojást szétválasztjuk, a sárgájukat a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk az étolajat, majd a sütőport, végül a liszt és étkezési keményítő keverékét.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztához forgatjuk. Az így kapott tésztát két részre osztjuk, az egyikbe óvatosan belevegyítjük a kakaóport.
  3. Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és elkezdjük belekanalazni a sárga tésztát. A zebra mintázatot úgy érjük el, hogy középre teszünk kettő evőkanállal a sárga masszából, annak a közepébe ugyanilyen mennyiséget a barnából, majd így folytatjuk váltva a színeket, amíg el nem fogynak.
  4. 180 fokon 40 percig, tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A krémhez a tejszínt behűtjük, hozzáadunk 1,5 csomag zselatinfixet, és kézi mixerrel kemény habbá verjük. A joghurthoz keverjük a ½ zselatinfixet és a porcukrot, majd ezt hozzáforgatjuk a tejszínhez. Teszünk bele szederdarabokat is.
  2. A tésztát elfelezzük hosszában, megtöltjük a krém felével, majd a külsejét bevonjuk a maradék tejszínes krém felével. Az oldalát nem kell túl szépen, viszont a tetejére ügyeljünk, hogy egyenletesen be legyen fedve.
  3. A megmaradt krémhez hozzáadunk 150 gramm leturmixolt szedret, és nyomózsákkal ízlés szerint díszítjük.
  4. A tetejét szederrel kirakjuk, papírból vágott sablon segítéségével kakaóval meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 871
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amikor a kicsi unokatesóm meglátta, egy dolgot kért tőlem: "Eszti, én nem kérek mást a születésnapomra, csak egy ilyen tortát!" Hihetetlen jó érzés volt a számomra. :)

Címlapról ajánljuk

4 budapesti étterem, amit külföldi barátoknak is bátran ajánlunk

Mindig fogós kérdés, hova kalauzoljuk el régóta külhonban élő rokonainkat, Magyarországra látogató barátainkat. Ilyenkor a legokosabb nem egy olasz trattoriába vagy sushizóba vinni őket, hiszen mi másra is volnának kíváncsiak, mint arra a konyhára, ami csak itt érhető el, és rólunk, magyarokról mesél... De miért is olyan nehéz ügy ez?

Nosalty

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Szekeres Dóra

További cikkek

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?