Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos szőlőtorta

Joghurtos szőlőtorta
Joghurtos szőlőtorta
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már annyi gyümölcsből készítetettem süteményt, de valahogy a szőlő mindig kimaradt. Jött a névnapom, és gondoltam, ezzel fogom meglepni magamat és a családomat. Nagyon jól sikerült, alig bírtuk kivárni, hogy a krém megdermedjen!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Desszertborral kínáljuk, de lehet szárazzal is!


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjébe pici sót teszünk, és betesszük a hűtőbe.
  2. A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, és habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, és tovább keverjük, belekanalazzuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét keményhabbá verjük, és elkeverjük a sárgájával, majd a papírral kibélelt tortaformába simítjuk.
  3. A töltelékhez a zselatint 10 percig hideg vízben beáztatjuk. Megmossuk a szőlőt, és leszemezzük, a nagyobb szemeket elfelezzük, és kimagozzuk.
  4. Összekeverjük a joghurtot, a cukrot és a citromhéjat. A fehérbort egy picit felmelegítjük, és a zselatint felolvasztjuk benne, majd a joghurtos krémhez adjuk, és 15 percig hűvösre tesszük. Ha a krém dermedni kezd, akkor tejszínt felverünk, és a krémhez keverjük.
  5. A tésztát kivesszük a formából, és félbevágjuk. Az alsó lapot visszahelyezzük a kapcsos tortaformába. A krém 1/3-át a piskótalapra kenjük, elsimítjuk, és a szőlőszemeket eloszlatjuk rajta. Utána megint a krém 1/3-át rákenjük, majd lefedjük a másik tortalappal, a krémből 2-3 ek-lal félreteszünk, a többit a torta tetejére simítjuk. A torta tetejét feldíszítjük a szőlőszemekkel. Néhány szőlőszemet citromlébe mártjuk, majd a kristálycukorba, és ezzel díszítünk.
  6. A tortát 6 órára hütőbe tesszük vagy akár egy éjszakára.
  7. Szervírozás előtt a tortagyűrűt levesszük, és a félrerakott krémmel bekenjük a torta oldalát is.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 365
elküldve: 3
receptkönyvben: 115
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
nehézség: közepes
szezon: ősz
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szőlős krémtorta, szőlős joghurttorta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nonómonó
Nonómonó Wed, 2012-11-14 14:57

Én is arra lennék kíváncsi, hogy ha por zselatinnal csinálom, akkor hány csomag kell belőle és hogyan járjak el?
Előre is köszönöm!

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Thu, 2012-11-15 10:04

Szia!
Szerintem 1,5 csomag porzselatint beletehetsz! Még porral nem próbáltam, mindig a zselatinlapokkal használom.
Szép napot!
Üdv.: Adri

palamfa
palamfa Sun, 2012-08-26 10:38

Szia!Ha por zselatinnal szeretném csinálni,akkor hány cs. kell belőle?Köszi! :)

kiscookta
kiscookta Fri, 2012-06-22 08:18

Szia! Meg szeretném kérdezni, hogy hány cm-es formában sütötted? köszönöm

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2011-09-20 11:05

Kedves Adri!
2011.09.19. legnézettebb receptje a Tiéd lett :)
Gratulálunk!
Üdvözlettel:
NoSalty.hu csapata

456
tojás 3 db
cukor 3 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
víz 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
lapzselatin 6 db
cukor 10 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
fehérbor 1 dl
joghurt 500 g
habtejszín 40 dkg
habfixáló 1 csomag
szőlő 25 dkg
szőlő 60 dkg