r
Nosalty Logó

Joghurtos szőlőtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Joghurtos szőlőtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 456 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3648 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 154 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 456 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    198.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1049 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4777.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1515 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1880 mg
  • Nátrium
    1078 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.5 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1609.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1508 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1463 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1335 micro
Összesen 3648 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 154 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjébe pici sót teszünk, és betesszük a hűtőbe.
  2. A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, és habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, és tovább keverjük, belekanalazzuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét keményhabbá verjük, és elkeverjük a sárgájával, majd a papírral kibélelt tortaformába simítjuk.
  3. A töltelékhez a zselatint 10 percig hideg vízben beáztatjuk. Megmossuk a szőlőt, és leszemezzük, a nagyobb szemeket elfelezzük, és kimagozzuk.
  4. Összekeverjük a joghurtot, a cukrot és a citromhéjat. A fehérbort egy picit felmelegítjük, és a zselatint felolvasztjuk benne, majd a joghurtos krémhez adjuk, és 15 percig hűvösre tesszük. Ha a krém dermedni kezd, akkor tejszínt felverünk, és a krémhez keverjük.
  5. A tésztát kivesszük a formából, és félbevágjuk. Az alsó lapot visszahelyezzük a kapcsos tortaformába. A krém 1/3-át a piskótalapra kenjük, elsimítjuk, és a szőlőszemeket eloszlatjuk rajta. Utána megint a krém 1/3-át rákenjük, majd lefedjük a másik tortalappal, a krémből 2-3 ek-lal félreteszünk, a többit a torta tetejére simítjuk. A torta tetejét feldíszítjük a szőlőszemekkel. Néhány szőlőszemet citromlébe mártjuk, majd a kristálycukorba, és ezzel díszítünk.
  6. A tortát 6 órára hütőbe tesszük vagy akár egy éjszakára.
  7. Szervírozás előtt a tortagyűrűt levesszük, és a félrerakottkrémmel bekenjük a torta oldalát is.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 20461
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 18.

Ajánló

Desszertborral kínáljuk, de lehet szárazzal is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Már annyi gyümölcsből készítetettem süteményt, de valahogy a szőlő mindig kimaradt. Jött a névnapom, és gondoltam, ezzel fogom meglepni magamat és a családomat. Nagyon jól sikerült, alig bírtuk kivárni, hogy a krém megdermedjen!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.