Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres joghurttorta

Epres joghurttorta
Epres joghurttorta
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőm szülinapjára készítettem...nagy sikere volt!

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Ha valaki a borostyánágas ötletem követné, akkor szigorúan csak tálalás, illetve fotózás erejéig, mert átveszi az illatát!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 6 tojásból szokásos módon piskótát sütünk.
  2. A krémhez felverjük a tejszínt, majd hozzáöntjük a joghurtokat, a porcukrot és a zselatint. Pár perc alatt kikeverjük mixerrel, és kb 1 dl-t meghagyunk (a külsejét ezzel kenjük meg, hogy a fondant rátapadjon, és ne legyen levegős), a többit betöltjük a piskótába.
  3. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd fondant-nal vonjuk be (Kiskukta oldalán megtaláljátok a leírást), és egyénileg díszítjük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 877
elküldve: 3
receptkönyvben: 166
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

feketepillangó

Mióta szakács: 2010.04.19.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

eperjoghurtos torta virágos fondant-nal, joghurttorta epres joghurtból

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sajka
Bertókné Adrienn / Sajka Sun, 2012-05-13 21:36

Szia!szép a torta, gratulálok!!:)Megszeretném kérdezni, hogy a fondant bevonásánál nem volt gond, hogy tejszínes krémre tetted rá?sokan a vajas krémre esküsznek. Én szülinapra szeretnék joghurtos tortát, de egy nappal hamarabb már el kell készülnöm és remélem nem lesz vele gond.üdv

feketepillangó
feketepillangó / feketepillangó Tue, 2010-10-26 12:46

Szia Anett!
A krémbe sima habtejszín kell.
A piskóta jó a 28-as formába szerintem ...csak ha három laposat szeretnél akkor kell inkább 9 tojásból sütni a piskótát (28 -as nál.)
De egy joghurt tortánál elég a két lap szerintem!
Ha mégis a három lapos mellett döntesz akkor a krémet is másfélszeresen számold!
ÜDV.
Feketepillangó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-10-20 19:32

Szia én azt szeretném kérdezni,hogy főzőtejszin kell a krémbe? És a piskóta tészta 28-formába is jó,mármint a recept? Köszi.Üdv Anett

anikusz
Anikusz / anikusz Fri, 2010-06-25 22:24

Szia!
Nagyon szép ez a torta és nagyon jók rajt a borostyán levelek, ha mérgező, ha nem.
Sőt képzeljétek, a mi esküvői, három szintes, cukrászdai tortákon is egy csomó volt és senki sem lett rosszul...:-)
Szóval gratula, kipróbálom!

feketepillangó
feketepillangó / feketepillangó Fri, 2010-06-25 20:10

Kedves maria_0725!
Őszintén örülök hogy tetszett , és sikerült!!!!
Azt gondolom az ilyen pillanatokért érdemes sütni, na meg receptet feltenni a no saltyra:)
További kísérletező jó kedvet a fondant csodás világában...nem lehet megunni!!!!
üdv.pillangó:)

feketepillangó
feketepillangó / feketepillangó Wed, 2010-06-23 21:13

Szia maria_0725 !
Igen tudom hogy nem túl kedvelt növény...de ezzel álmodtam meg a kálákat. Így a tálalás és a fotózás erejéig kellett...csak hogy ne aludjak rosszul!!! Mert nálam mindig csak úgy bevillannak az ötletek, és hát nem mindig használhatóak, de ettől függetlenül az én lelkesedésem , nem hagy alább!!!
Mindenkinek köszönöm a hozzászólást!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Fri, 2010-06-25 19:36

Nem vártam ki a lakodalmat, ma próba sütést tartottam.
Életemben nem csináltam ilyen bevonómasszát. Kösz az ötletet és a receptet csoda finom lett, és mindenki elámult a végeredményen.A kálák mellé én rózsa készítéssel is próbálkoztam, igaz eljátszottam a délután, de nagyon jól sikerült és a jövő héten színesben is próbálkozom.
A krém csodafinom let . Köszi az ötletet!Marika

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Wed, 2010-06-23 18:27

Hát ez valami gyönyörű!
Kár, hogy a borostyán helyett nem valami ehető került rá.Nagyon negatív mérgező növény!

A torta csodás!
Július 10-én lakodalomba megyünk, azt hiszem lekoppintom!Köszi! Marika

barnad
barnad Wed, 2010-06-23 15:43

Hát ez nagyon szép!! Korábban megcsináltam az oldalról a napraforgó tortát is, azt hiszem ez lesz a következő! :)

530
tojás 6 db
cukor 3 púpozott ek
rétesliszt 3 evőkanál
finomliszt 3 evőkanál
sütőpor 1 kk
joghurt 600 g
zselatinfix 1 csomag
habtejszín 2 dl
porcukor 8 ek
cukorfondant 60 dkg
ételfesték 1 csepp