r
Nosalty Logó

Citrusleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Citrusleves
adag
Főzés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1174 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 45 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    484.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    456 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 294 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1520.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.6 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1938.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    522 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    311 micro
  • β-karotin
    942 micro
  • β-crypt
    1823 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1318 micro
Összesen 1174 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A teafiltert a szegfűszeggel és fahéjjal0,75 l vízben megfőzzük.
  2. Közben lereszeljük a citromot, és a3 narancs héját (amit előzőleg alaposan megmostunk), és hozzáadjuk a forró főzethez, és hagyjuk kicsit kihűlni.
  3. Eközben kifacsarjuk a 3 narancsot és a citrom levét(esetleg helyettesíthetjük az utóbbit 0,5 dl citromlével).
  4. Ha kihűlt a teás főzet, kivesszük a fűszereket, a filtert(esetleg leszűrhetjük a héjakat - mi most nem szűrtük).
  5. A teás főzetet összeöntjük a narancs-citrom lével, és feltesszük forrásig.
  6. Közben a tejszínt a keményítővel csomómentesen elkeverjük.
  7. Ha a narancsos-citromos teafőzet forr, beleöntjük a tejszínes keveréket, és forraljuk.
  8. Amíg az egész hűl, addig a mandarint, és a vérnarancsot alaposan megpucoljuk, és a gerezdeket összedaraboljuk.
  9. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, 1 tk cukrot és pár csepp citromlevet cseppentünk hozzá.
  10. Egy kisebb edénybe forraljunk vizet, és a tojáshabból evő- vagy teáskanállal készítsünk galuskát (a tojáshabot a kanál segítségévelmerítsük a forrásban lévő, ám nem lobogó vízbe, majd fordítsuk meg a galuskát, és emeljük ki).
  11. Ha kihűlt a leves, akkor keverjük el benne a mézet.
  12. Tálalásnál mandarin- és vérnarancsdarabokat szórunk a tányér aljára,és rámerjük a levest,majd a tetejére úsztatjuk a habgaluskákat.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6637
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 16.

Ajánló

Leves vagy desszert. Levesbetétként tehetünk bele almát vagy banánt, mivel a citrom és a narancs miatt nem barnulnak :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citrusleves
Skorpió 49 recept

Sok narancs és mandarin volt itthon :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...