Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos spenótsaláta

Joghurtos spenótsaláta
Joghurtos spenótsaláta
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a nagyon gyors, de mégis különleges spenótsalátával nagy sikereket lehet aratni társaságban. Pirított fenyőmaggal megszórva pedig egyszerűen fenomenális!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Száraz serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagokat, ha megpirultak, félretesszük.
  2. Ugyanabba a serpenyőbe olívaolajat öntünk, rádobjuk a szeletekre vágott fokhagyma-gerezdeket, és megpirítjuk.
  3. A megmosott spenótleveleket is a serpenyőbe öntjük, és hagyjuk, hogy a hőtől összeessen.
  4. Egy szűrőbe tesszük, és megvárjuk, míg kihűl, utána pedig kinyomkodjuk a felesleges levét.
  5. Közben egy tálkában a joghurtot kikeverjük sóval és borssal.
  6. A tálkába szórjuk a spenótot, amit jól összekeverünk, és a tetejét megszórjuk fenyőmaggal. Köretként vagy magában is fogyaszthatjuk!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 019
elküldve: 0
receptkönyvben: 86
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
959 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
adag: 2 főre
fogás: hideg előétel
konyha: török

egyéb elnevezések

spenótos saláta, fenyőmagos spenótsaláta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

199
spenót 20 dkg
fenyőmag 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
joghurt 150 ml
olívaolaj 2 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint