r
Nosalty Logó

Joghurtos padlizsán Glaser konyhájából

Glaser
Joghurtos padlizsán Glaser konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

343
Kalória
6.2g
Fehérje
16.3g
Szénhidrát
29.4g
Zsír
266.8g
Víz
16.3g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
11.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 343 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1369 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1124.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    266.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 343 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    117.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4498.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    2961 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1067.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    917 micro
Összesen 1369 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, a végét levágjuk, vékony karikákra vágjuk, majd négybe vágjuk.
  2. A padlizsánt besózzuk, kb. 15 percig pihentetjük.
  3. Egy serpenyőben olajat melegítünk, a padlizsánról leöntjük a levét, papirtörlővel leszárítjuk, majd adagonként aranybarnára sütjük, közben pótoljuk az olajat. Papírtörlőre szedjük. Még melegen megszórjuk a borssal.
  4. Az öntethez a joghurtot összekeverjük a bazsalikommal, petrezselyemmel, kurkumával, római köménnyel és a zúzott fokhagymával.
  5. A padlizsánt elkeverjük az öntettel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p

Köretként grillezett húsok mellé vagy csak magában friss bagettel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...