Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Névnapi tejfölös-málnás piskótatorta

Névnapi tejfölös-málnás piskótatorta
Névnapi tejfölös-málnás piskótatorta
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel a csemetéim névnapja között csak 2 hét van, így mindig egyben tartjuk. A kisfiam, Dominik kívánsága epertorta volt, de már nem tudtunk beszerezni szép gyümölcsöket, így lett málnatorta. A "D" betű pedig azt jelezte, hogy az az ő tortája!

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Gyümölcsöt kedvelőknek ajánlom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 6 tojássárgáját a cukorral és a langyos vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, a kakaóport, és óvatosan a masszába forgatjuk a felvert tojásfehérjét. Kivajazott, -lisztezett tortaformába öntjük, és megsütjük.
  2. A tejszínt habbá verjük, a tejfölt a cukorral, a citromlével összekeverjük. Az egészet óvatosan összeforgatjuk.
  3. A zselatint 1 dl vízben feloldjuk, majd a krémhez keverjük. Gyorsan kell vele dolgozni, mert csomósodhat.
  4. A piskótát 3 részre vágjuk, és a krémmel megkenjük. Minden réteg krémet megszórunk gyümölccsel is.
  5. A tetejét is tejszínhabbal és gyümivel díszítjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 073
elküldve: 3
receptkönyvben: 49
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

T. Schmidt Ágnes

Mióta szakács: 2011.06.04.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

málnatorta, tejfölös gyömölcstorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

470
tojássárgája 6 db
tojásfehérje 6 db
cukor 25 dkg
víz 6 ek
finomliszt 18 dkg
cukrozatlan kakaópor 1.5 ek
sütőpor 0.5 csomag
tejföl 45 dkg
porcukor 10 dkg
habtejszín 4 dl
citromlé 1 citromból nyert
zselatin 10 g
málna 30 dkg
habtejszín 3 dl