Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos-gránátalmás céklasaláta

Joghurtos-gránátalmás céklasaláta
Joghurtos-gránátalmás céklasaláta
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A január igen szegényes, nem csak pénztárcaügyileg, hanem zöldségkínálatban is, de jó cékla még akad, úgyhogy ebből hoztam most ki a legjobbat! Szuper köret, de önmagában is kiváló!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklákat meghámozzuk és kisebb kockákra felvágjuk, majd egy nagy tepsire dobjuk.
  2. Meglocsoljuk a gránátalma-sziruppal, a krémes balzsamecettel és az olívaolajjal.
  3. Mehet rá só, bors és őrölt római kömény, majd az egészet jó alaposan forgassuk össze.
  4. Irány vele a 200 fokos sütő, ahol elég sok idő kell neki, úgy 45-50 perc, hogy megpuhuljon.
  5. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, mert elkeverjük a joghurttal (és kotorjuk hozzá a tepsibe maradt, ragacsos levét is).
  6. Aprított dióval és korianderrel megszórva tegyük az asztalra.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 70
össznézettség: 2 767
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
322 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

diós céklasaláta joghurtöntettel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

503
cékla 4 közepes db
gránátalma szirup 2 ek
balzsamecet 2 ek
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
római kömény 1 teáskanál
görög joghurt 300 ml
dió 1 marék
koriander 1 csokor