r
Nosalty Logó

Vaníliás duplaalma-leves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Vaníliás duplaalma-leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

Összesen 338 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

Összesen 1352 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

Összesen 86 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    255 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 338 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.3 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1019.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    130 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    709 micro
Összesen 1352 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

A leveshez

Elkészítés

A leveshez

  1. A birsalmát megmossuk, negyedeljük, a magházát kivágjuk, majd minden negyedet további 3 gerezdre vágunk. Egy sütőtálba tesszük a mézzel, 3-4 vastag csík citromhéjjal és a fél citrom levével. Lefedjük alufóliával, majd 190 fokos sütőben 30 percig pároljuk. Ekkor levesszük róla a fóliát és további 5 perc alatt rápirítunk a tetejére, a grillfunkció használatával.
  2. Miközben a birs sül, elkészítjük a levest. Az almákat megmossuk, negyedeljük, magházukat kivágjuk, majd kis kockákra vágjuk a gyümölcsöket. Egy fazékba tesszük a cukorral, majd közepes-alacsony lángon, fedő alatt teljesen szétfőzzük, nagyjából 15 perc alatt. Ekkor keverünk rajta egyet, majd további 15 percig hagyjuk, hogy még tovább főjön, enyhén karamellizálódjon. Akkor lesz jó, ha a nedvesség nagy része elfőtt belőle, az alma szinte teljesen szétesett és pürészerű.
  3. A szétfőtt almát felöntjük 800 ml vízzel, felforraljuk, majd botmixer segítségével teljesen simára dolgozzuk. Ekkor hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, vaníliás cukrot, a citrom maradék héját és levét, majd így főzzük nagyjából 10 percig.
  4. Közben egy hőálló tálban habverővel elkeverjük a tojássárgáját és a tejszínt. A nem túl forró, de meleg levest nagyon óvatosan és fokozatosan, kis adagonként hozzácsorgatjuk a tojásos keverékhez (ezzel hőkiegyenlítést végzünk). Ha az egészet hozzáadtuk és a keverék nem csapódott ki, a levest egy szitán leszűrve visszaöntjük az eredeti lábosba.
  5. A birsalmaszeletekből párat egy mély tál aljára helyezünk, majd körbeöntjük őket a levessel és ekképp tálaljuk.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3103
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliás duplaalma-leves
Lakos Benedek 264 recept

Őszintén? Herótom volt a sok tejföllel és liszttel habart, hóka, szétfőzött gyümölcsdarabokat úsztató almalevestől, ezért létrehoztam egy olyan receptet, ami remélhetőleg nemcsak a saját igényemet, de mások hasonló vágyait is kielégíti majd. Kétféle almával, a legselymesebb állaggal és felejthetetlen ízesítéssel.

Hozzávalók

A leveshez

Címlapról ajánljuk