Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos babsaláta

Joghurtos babsaláta
Joghurtos babsaláta
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó kis lencsesaláta receptem van, azt alakítottam át... igazából alig hasonlít a receptre, de alapnak jó volt. Még jobb, mint lencsével :-)

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A joghurtot lecserélhetjük tejfölre, az újhagymát snidlingre és lilahagymára. A tálalásnál nagyon jól illik hozzá a főtt tojás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az újhagymát (vagy snidlinget, lilahagymát) és a virsliket kis karikákra vágjuk, majd egy szép tálba tesszük. A konzerv fehérbabot lecsöpögtetjük és azt is a szép tálba öntjük.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a joghurtot a mustárral, a citromlével, a borssal, sóval, fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával. Adunk hozzá egy leheletnyi cukrot (az íze a salátának finomabb lesz tőle, szelídíti az ízeket), de ez elhagyható. A szószt összekeverjük és a szép tálba öntjük.
  3. Óvatosan összeforgatjuk a babos egyveleget az elkészített joghurtos szósszal és kész is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 11 937
elküldve: 2
receptkönyvben: 137
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

joghurtos-mustáros babsaláta virslivel, virslis babsaláta mustárral

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

178
újhagyma 2 db
virsli 180 g
cannellini bab konzerv 600 g
joghurt 300 g
mustár 20 g
fokhagyma 1 gerezd
négyszínű bors 1 kk
2 csipet
cukor 1 csipet
citromlé 0.5 citromból nyert