r
Nosalty Logó

Rántott patisszon cordon bleu módra

Gonoszka1
Rántott patisszon cordon bleu módra
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

958
Kalória
28.4g
Fehérje
54.8g
Szénhidrát
68.8g
Zsír
119.1g
Víz
210.8g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 958 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3834 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1595.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    119.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1836 micro
Összesen 958 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    113.7 g

Zsír

  • Összesen
    275.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    843 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6380.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1121 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    3635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    219.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    476.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    655 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    90 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7342 micro
Összesen 3834 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 261 kcal

Elkészítés

  1. A patisszont meghámozzuk, magjait kikaparjuk, vékonyabb szeletekre vágjuk. Picit besózzuk, és 15 percig állni hagyjuk.
  2. Azután leöntjük róla a levet, leitatjuk.
  3. A sajtot kis szeletekre vágjuk.
  4. A tojásokat beleütjük egy mélyebb tálba, picit sózzuk, és enyhén felverjük. Hozzátesszük a lisztet, és összekeverjük. A zsemlemorzsát is egy edénybe tesszük. Két darab patisszonszelet közéteszünk egy darabka sajtot, körbetekerjük a sonkaszelettel. Először a lisztes tojásban megforgatjuk alaposan, majd a zsemlemorzsában.
  5. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és kisütjük benne a rántott patisszonjainkat cordon bleu módra.
  6. Forrón tálaljuk krumplival vagy rizzselés valamilyen mártással.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 25 p

Ez a patisszon is az ismerősünktől származik. Már régen csináltam utoljára rántott patisszont, így most elkészítettem. Én főtt krumplival és kapros-joghurt mártással tálaltam. Nagyon finom fogás, így mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki. Azokat a patisszonszeleteket, amikhez már nem jutott sajt és sonka, azt simán bepanírozva sütöttem ki. Mondhatom, hogy pillanatok alatt elfogyott.

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek