r
Nosalty Logó

Jamie féle ricottás tiramisu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Jamie féle ricottás tiramisu
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 773 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    110 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 773 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    258.8 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3734.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    1241 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1113 mg
  • Nátrium
    946 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.2 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    660.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1161 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1133 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 4642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Öntsük a tejszín egy lábasba, és kezdjük el melegíteni. Adjunk hozzá egy csipet sót. Adjuk hozzá az étcsokit. Olvasszuk fel benne teljesen, legyen egynemű.
  2. Tegyük félre. Ne aggódjunk, ha nagyon folyós, mert mire fel akarjuk majd használni, szépen besűrűsödik. Mártsuk gyorsan a babapiskótákat a kávéba. (Vagy egyszerűen öntsük rá a kávét a tálba fektetett babapiskótákra.)
  3. Egy 20×30 cm-es edényt (én tortaformát használtam) tegyünk végig a babapiskótával. Ha szeretnénk, most öntözhetjük meg a Vin Santoval vagy a konyakkal. Én két szintet csináltam a tiramisuban, de Jamie csak egyet. Ha egy szintet szeretnénk, akkor tegyük az összes csokiszószt rá a babapiskótára. Ha kettőt, akkor csak a felét.
  4. Keverjük össze robotgéppel a ricottát, mascarponét, vanília kivonatot és mézet. Tegyük a keveréket rá a csokirétegre. (Szintén, ha egy szintet akarunk, akkor az összes krémet. Ha kettőt, akkor csak a krém felét, majd még egy réteg babapiskóta, még egy réteg csoki és a krém másik fele.)
  5. Reszeljünk a tetejére csokit és narancsot. Tegyük hűtőbe fogyasztás előtt minimum 2 órára. Hűtőben tároljuk.
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8442
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lenti recept Jamie Olivertől származik. Szerintem inkább egy túrós desszerthez hasonlít, mint a krémes, olasz tiramisuhoz. De próbáljátok ki, és írjátok meg, hogy nektek hogy ízlett. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...