Klasszikus vaníliás soufflé
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
La fée de cuisine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
4g vaj25 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
30g tej17 kcal
-
8g barna cukor29 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
Kenéshez
-
7g vaj50 kcal
-
13g barna cukor48 kcal
Tetejére
-
8g porcukor29 kcal
Összesen
242
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
14g vaj100 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
120g tej67 kcal
-
30g barna cukor114 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
Kenéshez
-
28g vaj201 kcal
-
50g barna cukor190 kcal
Tetejére
-
30g porcukor116 kcal
Összesen
962
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
3.5g vaj25 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
29.9g tej17 kcal
-
7.5g barna cukor28 kcal
-
27.4g tojás34 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.5g vaníliaaroma0 kcal
Kenéshez
-
7g vaj50 kcal
-
12.4g barna cukor47 kcal
Tetejére
-
7.5g porcukor29 kcal
Összesen
239
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 20.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
242
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 45.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 450 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 770.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 225 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.6 g
-
Cukor 113 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 82.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 442 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 295 mg
-
Retinol - A vitamin: 437 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 489 micro
Összesen
962
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 20.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
14 g vaj
-
10 g finomliszt
-
120 ml tej
-
2 db tojás
-
1 csipet só
-
2 teáskanál vaníliaaroma
Kenéshez
-
2 ek vaj
-
5 dkg barna cukor
Tetejére
-
3 dkg porcukor
Elkészítés
Tészta
- Első lépésként a soufflé formákat vajjal kikenjük, majd barna cukorral meghintjük. A felesleges cukrot kirázzuk a formákból.
- Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, csakúgy mintha rántást készítenénk. A serpenyőt levesszük a tűzről, és fokozatosan hozzáadagoljuk a forró tejet, egy kézi habverő segítségével szép simára keverjük.
- Újra visszatesszük folyamatos keverés mellett a tűzre, és megvárjuk amíg újra felforr. Ezután a mártást levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a sót és a vanília aromát, majd összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, és egyenként a mártáshoz adjuk a sárgáját. Jól összekeverjük.
- A tojásfehérjékből "francia habcsókot készítünk". Egy robotgép segítségével habbá verjük a tojásfehérjéket, közben kis adagonként hozzáadjuk a porcukrot.
- A habcsók egyharmadát a mártáshoz adjuk és egy kézi habverő segítségével óvatosan összedolgozzuk. Majd hozzákeverjük a maradék habcsókot is.
- A masszát a soufflé formákba töltjük és a 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
- Amikor kisült a tetejét porcukorral meghintjük és azonnal tálalhatjuk is.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 14 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 11222
- Feltöltés dátuma: 2015. október 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
La fée de cuisine
122 recept
Ez a francia soufflé légies könnyedségű :) A legjobb, ha a sütőből kivéve, azonnal tálaljuk a vendégeinknek. A soufflé teteje aranybarna, míg a közepe halványsárga. A tészta textúráját a mousséhoz tudnám hasonlítani. A receptem négy fő részére elegendő.