r
Nosalty Logó

Csokoládé szuflé 4. - narancsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládé szuflé 4. - narancsos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 371 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1487 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 343 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 371 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    609 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    142 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 1487 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként a 4 db szufléformát kikenjük a vajjal, és megszórjuk a keksszel, hogy mindenütt gondosan beborítsa a formát.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzákeverjük a 3 evőkanál cukrot, és addig keverjük, amíg egészen kivilágosodik.
  3. Ekkor belereszeljük a narancshéjat, és 3 evőkanál narancslevet adunk hozzá, amivel megint jól összekeverjük.
  4. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd több részletben hozzákeverjük a tojássárgához.
  5. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük fel, majd hozzáadagoljuk a csokis-tojáshoz. Utána egyenlően elosztjuk a szufléformákba.
  6. Előmelegített sütőben egy tepsire helyezve, megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13398
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A "szuflé" szó kellemes csengésére hagyatkozva vettem szuflétálkákat, s csak utána kezdtem recepteket kutatni. Bátran állíthatom, nem bántam meg, sikerélményem volt vele. Isteni, ahogy a közepe lágyabb, szinte folyós, a külső része pedig "kopogósabb".

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...