Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Íróban pácolt sült csirkecomb

Íróban pácolt sült csirkecomb
Íróban pácolt sült csirkecomb
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az így pácolt csirkének a húsa finom és omlós.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk. A fűszereket megmossuk, jól lecsepegtetjük, majd a leveleket az ágakról letépkedjük, és apróra vágjuk. A citrom héját lereszeljük, majd a citromot kicsavarjuk. A fokhagymát megpucoljuk, és fokhagymaprésen átnyomjuk.
  2. Az írót elkeverjük a citromlével, citromhéjjal, chili porral és a juharsziruppal. Hozzákeverjük a fokhagymát, és az apróra vágott fűszereket. Sóval ízesítjük.
  3. A húst egy jól záródó fedeles edénybe tesszük, ráöntjük az írós pácot, lefedve a hűtőben kb. 24 órát hagyjuk pácolódni. Közben keverjük meg.
  4. A húst kivesszük a pácléből, egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  5. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50-60 percig sütjük. Közben kenegessük a páclével.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 489
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1967 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült csirkecomb, pácolt csirkecomb sütőben sütve, írós pácban sült csirkecomb

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

411
csirkecomb 2 db
zsálya 5 db
kakukkfű 1 szál
oregánó 1 szál
citrom 0.5 db
fokhagyma 2 gerezd
író 500 ml
chili 1 tk
juharszirup 1 ek
0 ízlés szerint