r
Nosalty Logó

Indiáner Lizinka konyhájából

Lizinka_
Indiáner Lizinka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

797
Kalória
19.4g
Fehérje
80.2g
Szénhidrát
44.6g
Zsír
149.1g
Víz
330g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
45.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 797 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 2390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    149.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 797 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    133.7 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    990 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2484 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    240.7 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    447.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1045 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 2390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 269 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot kettéosztjuk. A tojássárgáját a fele cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukor másik felével.
  2. A keményre vert habot és a sütőporral elegyített lisztet óvatosan hozzákeverjük a tojássárgájához.
  3. A tepsit kikenjük és meglisztezzük. (Sütőpapír is megfelel, de ecsettel meg kell olajozni!) A tésztából kanállal kis halmokat rakunk rá. Mérsékelt tűzön sütjük.
  4. Kihűlés után kivájjuk a halmocskák közepét, és megtöltjük tejszínhabbal, majd kettőt-kettőt összeragasztunk.
  5. A kész indiánert bevonjuk csokimázzal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40X40

Régi családi recept. Már gyerekkoromban is lenyűgözött a finom tejszínhab látványa és íze! Ritkán sütöm meg, de akkor hamar elfogy az egész.

További receptek

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...