Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiroli parasztfánk

Tiroli parasztfánk
Tiroli parasztfánk
23 perc / előkészület: 20 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a receptet egy nagyon régi, több, mint 25 éves gasztromagazinban láttam először, de csak pár éve volt, hogy el is készítettem. Kicsit más, mint a többi fánk, de épp olyan finom, mint társai.

hozzávalók / 5 adag

a tésztához

a töltelékhez

Sütőzsiradék

Minden fázishoz
Szólj hozzá!

elkészítés

a tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk.
  2. Lisztezett munkafelületen, a lehető legvékonyabbra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval köröket vágunk a tésztából. Egy-egy tészta közepére, egy kiskanálnyi gyümölcsöt teszünk, majd a széleit enyhén benedvesítve félbehajtjuk, és összenyomkodjuk.

a töltelékhez

  1. A tölteléknek valókat beáztatjuk a rumba 10 percre, majd lecsöpögtetés után apróra vágjuk.

a sütéshez

  1. Egy lábosban olajat forrósítunk, amibe a félköröket kisütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 406
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

KonyhaMalacka

Mióta szakács: 2015.09.29.
63 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: osztrák
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött fánkok, fánkocskák

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katarina956
Katarina956 Sat, 2016-01-09 18:21

Kedves konyha Malacka! MI sajnos nem szeretjuk az aszalt gyumolcsot,de biztosan finom lehet lekvarral is ugye? A tesztaja tetszik,nekem valo mert egyszeru-Ki kell probaljam! Udv Kata.

K.Malacka
KonyhaMalacka / K.Malacka Mon, 2016-01-11 19:19

Kedves Katarina !

Még nem próbáltam, de biztos finom lekvárral is vagy esetleg rumba áztatott mazsolával.
Remélem, hogy kipróbálod, megéri és elnyeri tetszésedet.
Üdv. : Malacka

551
finomliszt 20 dkg
1 csipet
vaj 5 dkg
tojás 2 db
aszalt szilva 6 dkg
mazsola 6 dkg
rum 50 ml
aszalt gyümölcsök 6 dkg