r
Nosalty Logó

Tiroli parasztfánk

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KonyhaMalacka
Tiroli parasztfánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

a sütéshez

Összesen 363 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

a sütéshez

Összesen 1808 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

a sütéshez

Összesen 305 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 363 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1153 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.6 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    552 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 1808 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

a sütéshez

Elkészítés

a tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk.
  2. Lisztezett munkafelületen, a lehető legvékonyabbra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval köröket vágunk a tésztából. Egy-egy tészta közepére, egy kiskanálnyi gyümölcsöt teszünk, majd a széleit enyhén benedvesítve félbehajtjuk, és összenyomkodjuk.

a töltelékhez

  1. A tölteléknek valókat beáztatjuk a rumba 10 percre, majd lecsöpögtetés után apróra vágjuk.

a sütéshez

  1. Egy lábosban olajat forrósítunk, amibe a félköröket kisütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2689
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
KonyhaMalacka 63 recept

Ez a receptet egy nagyon régi, több, mint 25 éves gasztromagazinban láttam először, de csak pár éve volt, hogy el is készítettem. Kicsit más, mint a többi fánk, de épp olyan finom, mint társai.

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

a sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!