Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiai kovászos tészta

Indiai kovászos tészta
Indiai kovászos tészta
23 perc / előkészület: 20 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nyersen, és főleg főzés közben illatozik ez a finomság. Készítettem hozzá egy finom zöldség curryt.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Robotgépben összegyúrjuk a tésztát, és fóliába csomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  2. A pihentetett tésztát, ha van tésztagépünk azzal, ha nincs, akkor kézzel 7-8-szor áthajtogatjuk, átnyújtjuk. Minden egyes áthajtás után könnyebb vele dolgozni. Rugalmasabb lesz, nem szakad.
  3. A tésztagép 7-es fokozatára nyújtjuk a tésztát, 2  mm vastagra. Egy derelyevágóval hosszában is felvágjuk ugyanilyen vastagságúra a tésztaszálat. Olyan lesz, mint egy vastag spagetti.
  4. Lobogó, sós vízben 3 perc alatt kifőzzük.
  5. Néhány kanál olajat forrósítunk egy serpenyőben, arra szedjük ki a tésztát.
  • költség: 170 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 987
elküldve: 1
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1826 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: vadkovászos receptek

egyéb elnevezések

házi tészta, kovászos tészta, indiai fűszerezésű tészta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-07-21 23:21

Szia Vass :) Látod, ezért (IS) jó ez a NS, mert egymást isnpiráljuk! Meg egy ötletből sok új ötlet születik mások fejében!
NAGYON tetszik ez a recid is; nagyon ott van (ahogy Te mondod!)!!! Most megnézem a blogodat is, mert kiváncsi vagyok, mivel tálaltad....:P Torma

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-07-22 16:46

Szia Torma!
Most is csak köszönöm neked, hogy erre is felnyitottad a szemem. Jenő nagyon jól teljesít, ő a csúcs nálam. Rozikámat most kissé jegelem ( szó szerint), majd neki is eljön az ideje, de amennyit sütök, arra most elég nekem a Jenő is. Puszi: Vass

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Sun, 2013-07-21 20:21

Szia Évi néni, én is kipróbáltam Torma kovászos tésztáját a te szárított vargányás ötleteddel kombinálva. Fel is töltöttem, mert variáltam mindegyik recepten egy picit. Szuper tésztám lett, nem is gondoltam volna! Azóta nekem is bevadult a fantáziám...nem is tudom, hol lehet a határ :)) Úgyhogy sok-sok köszönet nektek! üdv, zilka

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-07-22 16:43

Szia Zilka!
Ugye, hogy abbahagyhatatlan? Annyira élvezem a kovászos tésztát, hogy az hihetetlen. A variációk szinte végtelennek mondhatók. Köszönöm, hogy te is beleszerettél ebbe. Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-07-26 18:56

Képzeld, pont holnapra tervezek valami kínai ízűt ekövetni zöldségekkel. Még nem tudom milyen lesz, de majd felteszem.

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Fri, 2013-07-26 19:18

ez jól hangzik! Vajon, ha tennénk bele szója- vagy halszószt, az érződne? Lehet, hogy majd én is megpróbálok vmi ilyesmit. De az ötfűszerpor biztos beválna :)