Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi metélt tang zhong módszerrel

Házi metélt tang zhong módszerrel
Házi metélt tang zhong módszerrel
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több alkalommal készítettem már ezzel az eljárással kelt tésztát (bejglit, kiflit, kenyeret, pogácsát, knédlit és fánkot), most széles metéltet készítettem el. Nekem nagyon ízlik! 

Tetszik a tang zhong módszer nagyon, mert napokig puha marad a kelt tészta.

hozzávalók / 4 adag

Tang zhong

Tészta

ajánlat

Olcsó és finom étel, diós és mákos tésztának. A főzőléből mindig fokhagymás levest készítek ugyanúgy, mint az édesanyám.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a vízben csomómentesre keverjük, és sűrűre főzzük legalább 1 percig.
  2. Kihűtjük, és annyi lisztet gyúrunk bele, hogy rugalmas, de azért ne kemény tésztát kapjunk.
  3. Két részre osztjuk a tésztát, liszttel megszórt deszkán kinyújtjuk, meglisztezzük, hogy vágásnál ne tapadjon össze.
  4. 5 cm-es szalagokra vágjuk, egymásra helyezzük, vastagabb metéltet vágunk.
  5. Szitába rakjuk, kirázzuk belőle a fölösleges lisztet, majd lobogó vízben kifőzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 572
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

metélt tang zhonggal, hosszúmetélt tang zhonggal, házi metélt tang zhonggal

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-10-24 12:54

Szia Helena! nekem is azok a kérdéseim, mint Évának! Milyen ennek az állaga? Puhább, mint a tojásos tésztáé? És hogy készül a fokhagymás leves? T:)

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2013-10-24 18:33

Kedves Torma!
Válaszoltam az előző kérdéseire,remélem,hogy tudtam segíteni!
Üdvözlettel:Helena

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-10-24 21:34

Ne haragudj, nem kérdeztem világosan...a kifőtt tészta állagára voltam kiváncsi....hogy puhább, vagy keményebb, mint a tojással gyúrt tészta???
Köszi a foki leves receptjét! És kérlek, ne magázzál, szia, Torma :)

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2013-10-26 00:00

Kedves Torma!
Szerintem lágyabb volt, de legjobb, ha kisebb adagban elkészíted, így tapaszthalod a tészta elkészítése közötti különbséget. Lehethogy én már elfogult vagyok azzel a módszerrel???
Tojásostól puhább ,de eredetileg a tojásnélküli is majdnem ugyanolyan,mint a tang zhong-os változat.
Jó főzést kívánok!
Helena

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-10-26 00:25

Köszönöm a részletes beszámolót: igazán értékelem, hasznos a számomra! Kellemes hétvégét Helena, üdv, Torma :)

Control
Control Thu, 2013-10-24 12:08

Kedves Helena!

Ez a módszer még vadkovásszal kombinálva is nagyon finom lett, köszi. Bár a gyúrt tészta egy kicsit más nem? Egyszer vettem tojás nélküli tésztát, hát hogy is mondjam " érdekes " állaga lett. Előbb keménynek éreztem, aztán rommá esett szét. Lehet én bénáztam el, de azóta nem mertem hasonlóba belevágni.
Ezzel a módszerrel mennyire hasonlít a tészta állaga a tojásoséra?
És a fokhagymás leves hogyan készül?

Szép napot: Éva

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2013-10-24 19:06

A tésztát dolgozzuk simává,de azért ne legyen kemény,inkább rugalmasnak kell lennie.Szükség szerint használjunk még vizet,ha egyáltalán szükséges. A tésztát lisztes deszkán nyújtsuk ki és 10 percig szárítsuk a felvágáshoz.
Fokhagyma leves:
A tészta levét megtartod. Kevés vajon,zsíron vagy olajon átsütjük a(3 gerezd) reszelt fokhagymát-én reszelem-lisztet szórok rá,és kevergetve rántást készítek.Megszórom kevés pirospaprikával,felönteni a tészta levével,felforralni, sózni, és kész! Metélttel tálalni.
Jó sütést-főzést kívánok!
Üdvözlettel:Helena

Control
Control Fri, 2013-10-25 11:28

Köszönöm Helena, ha lesz időm ki fogom próbálni.
Szép hétvégét: Éva

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Thu, 2013-10-24 09:17

Kedves Helena!
Csak azt szeretném megkérdezni, hogy a kalácstésztához mennyi Tang-zong kell, mert nekem nagyon fontos lenne, mivel nem egy napra sütöm a kalácsot.
Előre is megköszönöm a választ.
Marika mama...

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2013-10-24 18:16

Kedves Marika!
Én két beiglit sütöttem és ahhoz használtam el a 250 ml tej(víz)+ 2.5 EK (púpos)liszt főzetét.4 drb beiglihez próbáld meg s dupla adagot.
Üdvözlettel:Helena

183
víz 2.5 dl
finomliszt 2.5 púpozott ek
finomliszt 15 dkg